Jak zahraničním médiím prozradil zdroj z královského paláce, vévodkyně z Cambridge našla zalíbení v tzv. hypnoporodu. Jedná se o speciální metodu, kdy rodičku čeká kombinace hypnoterapie, relaxace a dýchacích technik. Díky tomu by se měla uvolnit a nemít strach. Celý porod by tak měl trvat kratší dobu a měl by být pro maminku méně bolestivý. Tím pádem není zapotřebí ani velké množství utišujících léků.

Stejným způsobem rodily také další známé osobnosti, například herečka Angelina Jolie (42) či brazilská supermodelka Gisele Bündchen (37). Ovšem podle názoru odborníka, kterého Blesk oslovil, se nejedná o nic neobvyklého. „Co se tzv. hypnoporodu týče – to, o čem se píše, lze považovat za zcela standardní nefarmakologické metody, jimiž lze ženám ulehčit od porodních bolestí a stresu. Používají se vcelku běžně a na celém světě," uvedl prof. Prof. MUDr. Antonín Pařízek, CSc., který je vedoucím lékařem Perinatologického centra porodnice U Apolináře.

Ten má za to, že tajemství svěžího vzhledu Kate jen pár hodin po porodu tkví v něčem trochu jiném. „Že vévodkyně vypadala pár hodin po porodu tak skvěle? Inu, možné to je. Jsou takové typy žen, že mohou i dvě hodiny po narození děcka jít v klidu domů a ani na nich nepoznáte, že rodily. Je to velmi individuální," vysvětluje expert s tím, že má choť prince Williama předpoklady pro jistou houževnatost.

„Britky a Britové jsou obecně velmi tvrdý, odolný národ, a to i díky tomu, v jak drsných podmínkách na Ostrovech žijí. Čili tohle bych nerozporoval," míní Pařízek. „Navíc už rodila potřetí, zajisté to nebyl porod tak náročný jako ten první, tuším desetihodinový," dodal na základě svých bohatých zkušeností.

Kate měla podle všeho hypnoporod absolvovat nejenom nyní v případě třetího potomka, ale též při porodu prince George (4) v roce 2013, který trval dlouhých 10,5 hodin, a během porodu princezny Charlotte (2) v roce 2015, jenž proběhl asi za 3 hodiny. Nejmladší syn se v pondělí 23. dubna klubal na svět 5 hodin a narodil se v 11:01.

Fotogalerie: Vévodkyně Kate porodila třetího potomka!…
105 fotografií

Za pouhých sedm hodin se William a Kate ukázali i s děťátkem před porodnicí a odjeli domů. Novopečená maminka přitom všechny očarovala zdánlivě odpočatým vzhledem. K tomu jí ale dopomohl celý tým lidí. Do nemocnice St.Mary's Hospital za ní totiž dorazila vizážistka, kadeřnice a stylistka.

VIDEO: William a Kate představili třetího potomka! Je to chlapeček

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

 

Fotogalerie
56 fotografií