„Její výsost, vévodkyně z Cambridge, byla přijata do porodnice St Mary’s Hospital v Paddingtonu v Londýně dnes brzo ráno v raném stadiu porodu," uvedl v pondělí ráno Kensingtonský palác. Nyní je nastávající maminka v péči odborníků. Stará se o ni porodník Guy Thorpe-Beeston, gynekolog Alan Farthing, která se starala i o samotnou královnu, a navíc část zkušeného týmu, který se podílel na předešlých porodech Kate.

Při ruce jsou také porodní asistentky a také další odborníci z řad lékařů, kteří jsou připraveni zasáhnout v případě komplikací. Podle oficiálního vyjádření na Twitteru do porodnice s Kate odjel také nastávající tatínek a její manžel, princ William (35). „Vévodkyně z Kensingtonského paláce do nemocničního křídla Lindo Wing odjela autem. Doprovázel ji Vévoda z Cambridge,“ dodala královská rodina.

Ta již v minulosti potvrdila, že třetí potomek by se Williamovi a Kate měl narodit právě v Dubnu. Spekulovalo se, že termín má právě na pondělí 23. dubna, ovšem ve hře byla i možnost, že by vévodkyně mohla nějakou dobu přenášet, stejně jako to bylo v případě jejích předchozích těhotenství s princem Georgem (4) a princezničkou Charlotte (2).

Tomu byly uzpůsobeny také dopravní změny okolo porodnice. Až do konce dubna zde bylo omezeno parkování, aby měla královská dvojice okamžitě volnou cestu. Zarytí fanoušci britské monarchie pak doufali, že by se dítě mohlo narodit již v sobotu, během oslav narozenin královny Alžběty II. (92). U porodnice tak během víkendu hlídkovaly davy lidí.

V blízkosti nemocnice také na narození královského miminka čeká horda novinářů. U vchodu do nemocnice proto raději na situaci dohlížejí i policejní strážníci. Když ze dveří vyšel pár s miminkem, fotografové hned začali fotit jako o život. Bylo to ale předčasné, jelikož se jednalo o jinou šťastnou rodinku.

Fotogalerie: Vévodkyně Kate porodila třetího potomka!…
105 fotografií

Kdo uvidí miminko jako první?

Pokud Kate dodrží zvyk, který dodržela při obou svých minulých porodech, bude mezi prvními, kdo královské novorozeně uvidí jako první, někdo úplně cizí, nikdo z rodiny, přesto však velmi blízký. Jak po porodu George, tak po narození Charlotte, přispěchala do porodince Katina blízká asistentka, osobní kadeřnice Amanda Cook Tucker.

Jejím úkolem bude dát vévodkyni "do pucu", aby jen pár hodin po náročném porodu mohla i s miminkem v náruči předstoupit před zraky milionů z celého světa. Musí vypadat dokonale. Tedy nemusí... Každý by to pochopil, kdyby se jí v tváři zračila únava a make-up s vlasy nebyly zrovna dokonalé. „Krom Amandy má vévodkyně k ruce ještě vizážistku Natashu Jackson. Jestli bude i tento porod probíhat podle scénáře dvou předcházejících, Kate si je jistě k sobě povolá," řekla magazínu Hello specialistka na královskou rodinu Emily Nash. 

VIDEO: Vévodkyně Kate promluvila o duševním zdraví

Fotogalerie
54 fotografií