Princ Harry se ve skutečnosti jmenuje Henry. Celým jménem Henry Charles Albert David. Po škole se vypravil do Austrálie, kde pracoval s dobytkem, a do Afriky, kde pomáhal v sirotčinci. Má tři medaile – jednu za zásluhy, kdy bojoval v Afghánistánu. Dvě medaile mu udělila babička královna Alžběta II.

Mise v Afghánistánu i konec v armádě

V roce 2005 začal princ Harry navštěvovat královskou vojenskou akademii v Sandhurstu pod jménem Henry Wales. Dlouho chtěl být jako voják nasazen ve skutečném válečném konfliktu. V letech 2007-2008 odjel i přes nesouhlas rodiny na svou první vojenskou misi do Afghánistánu. Odtud byl odvolán po 77 dnech, protože se o něm dozvěděl tisk a vzbudil zájem povstalců. Podruhé byl v Afghánistánu od září 2012 do ledna 2013 jako kulometčík na strojích Apache.

Jeho působením v armádě otřásly především dva skandály. V roce 2007 se dostal na veřejnost rok starý záznam, na kterém princ Harry šňupe vodku. Záznam pochází z mise v Namibii, kde byl Harry se svým plukem. O rok později zas svému spolubojovníkovi řekl: „Á, pakoš přišel.“ Pakoš je označení pro muslimského zajatce. Princ Harry definitivně odešel z armády v roce 2015.

Nacistická uniforma a nahé objetí

V roce 2005 zveřejnil deník The Sun fotku prince Harryho, jak přišel na maturitní večírek v nacistické uniformě s hákovým křížem na rukávu. Harry se za výstřelek vzápětí omluvil. Velké pozdvižení způsobily i snímky z Las Vegas v roce 2012. Nahý princ Harry na nich objímal nahou dívku.

Lásky prince Harryho

Princ Harry v letech 2004-2009 udržoval vztah s křehkou blondýnkou Chelsy Davy. Rodačka ze Zimbabwe si s Harrym začala při studiích v Anglii. Jejím otcem je vlivný obchodník Charles Davy, který se přátelil s bývalým prezidentem Zimbabwe Robertem Mugabem. Chelsy se nechala slyšet, že si prince Harryho nikdy nevezme, protože pro ni královský život není.

Dva roky randil s herečkou Cressidou Bonas, opět jemnou blondýnkou. V posledních měsících vztahu se spekulovalo o tom, že věčný rebel Harry našel tu pravou a ožení se. Cressida však Harryho opustila, protože jí zakázal zúčastnit se párty v americkému Miami, která byla určena pouze pro pány. To blonďatá kráska neunesla a dala ryšavému členovi britské královské rodiny vale.

Tou pravou se zřejmě pro prince Harryho stala americká herečka Meghan Markle. Rozvedená brunetka s afroamerickými kořeny, která je navíc o tři roky starší, si britské občany rychle získala. V listopadu 2011 se dvojice zasnoubila a oznámila datum svatby – 19. května 2018. S tou souhlasila i Harryho babička královna Alžběta II. Harry a Meghan by měli po svatbě bydlet v Kensingtonském paláci.

Vše o svatbě prince Harryho a Meghan Markle najdete zde >>>

Fotogalerie
49 fotografií