Budoucí členka britské královské rodiny, americká herečka Meghan Markle musí čelit krutým útokům. Přítelkyně lídra politické strany UKIP Henryho Boltona (54), glamour modelka Jo Marney, se o ní vyjádřila velmi nevybíravě. Mladá modelka už přitom Boltona stála pořádný kus jeho politické reputace. Když kvůli ní opustil svou manželku, mnozí Britové volali po jeho rezignaci. 

Blondýnka Jo Marney už v minulosti nazvala lidi černé pleti „negry“ a označila je za ošklivé. Marney prohlásila, že „sémě černé Američanky znečistí naši královskou rodinu“ a že „dláždí cestu černému králi“. Pokračovala tím, že má Meghan „maličký mozek“, kritizovala její zájem o rovnost pohlaví a označila ji za „posedlou rasou“.

Modelka byla ze strany za své výroky vyloučena. Celý incident přišel přitom pouhých pár dní před rozhodnutím o stranickém osudu samotného Boltona, který pobouřil mnoho voličů svým novým vztahem.

S o generaci mladší ženou se totiž seznámil teprve krátce před Vánoci. Tatiana Smurova (42), jeho manželka, pak zůstala se dvěma dětmi náhle sama. Pravicová Strana za nezávislost Spojeného království (UKIP) je konzervativní a euroskeptická strana z pravé části politického spektra. 

 VIDEO: Za židovský původ čelí urážkám. Exministr Herman promluvil o rasismu, na výkup vepřína v Letech je hrdý.

Vše o svatbě prince Harryho a Meghan Markle najdete zde >>>

Fotogalerie
58 fotografií