Spisovatel a bývalý vysoký armádní činovník Amadeo Martínez Inglés loni vydal knihu s názvem Juan Carlos I.: Král pěti tisíc milenek. Opírá se v ní mj. o zprávy špionů fašistického generála Franka (†82), jehož Juan Carlos po jeho smrti v r. 1975 nahradil v čele státu a proti jeho vůli místo absolutistické monarchie otočil kormidlem směrem k demokracii.

Inglés s odkazem na informace agentů spočítal, že švarný Bourbon jen během necelých dvou let ve vojenské akademii (50. léta) svedl 332 dívek. „Čtyři milenky týdně jsou slušný výkon i na zkušeného pornoherce,“ stojí v knize. Sňatek se Sofií Řeckou (79), již si vzal v roce 1962 a jsou svoji dosud, jeho eskapádám přítrž neučinil. Mimochodem Španělé říkají, a možná ne až s takovou nadsázkou, že jediná žena, které se král nevěnuje, je právě Sofie.

Po svatbě Carlos zvolnil, v letech 1963 až 1969 položil na lopatky »jen« 336 žen a dam, pak ale přišlo jeho, jak líčí spisovatel, vášnivé období. Řečí čísel: 2154 »jednorázovek« v období 1976 až 1994! To značí nevěru 10x měsíčně!

A monarcha byl – nebo spíš je – činný i na stará kolena. V letech 2005 až 2014 mu Inglés napočítal 191 různých slečen. Spekuluje se rovněž, že Juan Carlos počal až 20 levobočků. Někteří se otcovství domáhali i u soudu, ten však vždy rozhodl ve prospěch krále. 

Zkoušel to i na Dianu

Král to prý zkoušel i na lady Dianu (†36). Absolutně nepokrytě ji prý dobýval v roce 1988, kdy princezna s manželem Charlesem (69) a jejich tehdy malými syny trávili dovolenou ve Španělsku. Sama Diana řekla svému bodyguardovi Kenu Wharfemu, že jí Juan Carlos imponoval. „Ale ač byl okouzlující, dokázal být až moc vlezlý,“ cituje Wharfeho novinářka Pilar Eyre, která rovněž napsala knihu o záletnickém králi.

Vaz mu srazila až rozkrádačka

Popularita Juana Carlose ve Španělsku i kvůli jeho věčným záletům dlouhodobě klesala. U veřejnosti mu ale defi nitivně srazila vaz až kauza jeho dcery Cristiny (51), která byla společně s manželem Iñakim Urdangarinem (49) obviněna ze zpronevěry 162 milionů Kč. Iñaki loni vyfasoval šest a čtvrt roku basy, Cristinu soud obžaloby zprostil a potrestal jen pokutou 7 milionů Kč. Během procesu jí také bratr, úřadující král Filip VI. (49), odebral titul vévodkyně z Palmy de Mallorca.

10 let si vydržoval německou princeznu

Juan Carlos si prý po 10 let vydržoval Němku Corinnu zu Sayn-Wittgenstein (52). Dokonce se kvůli ní chtěl dát rozvést se Sofií, od čehož jej ale odradil královský protokol. S dámou, která po svatbě s princem Casimirem zu Sayn-Wittgensteinem, s nímž už dávno nežije, získala titul princezna, se poznal v roce 2004 na safari v Mosambiku. Od té doby vyráželi na lovecké výpravy, vyfoceni spolu ale byli i na červeném koberci. Podle zdrojů z paláce, který aféru nikdy nekomentoval, byla Corinna jeho finanční poradkyní, potažmo organizátorkou jeho zahraničních cest.

VIDEO: Jak slavila Vánoce královská rodina a jaké dárky dostalo služebnictvo?

Video
Video se připravuje ...

Jak slaví Vánoce královská rodina a jaké dárky dostane služebnictvo? Blesk

Fotogalerie
7 fotografií