Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nikdy nezveřejněná zpověď princezny Diany: Vražda milence, zhroucení a zvracení...

/
  • Diana a Charles
    26. prosince 2017 ● 06:17

    Poruchy příjmu potravy i myšlenky na sebevraždu, nevěry na obou stranách i mizerný milostný život. Poprvé se v Česku vysílaly soukromé nahrávky princezny Diany (†36), na nichž se svěřovala příteli. 

  • 1.

    Veřejnost nikdy nahrávky neměla vidět

    Dianu natočil roku 1992-93 kouč přes mluvení Peter Settelen, s nímž se spřátelila. Nahrávky nebyly určeny veřejnosti a princeznin bratr, hrabě Charles Spencer (53), se marně snažil odvysílání snímku dokumentu Diana: Osobní zpověď zarazit. Televize Channel 4 však neustoupila, neboť Diana byla veřejnou osobou a záběry dávají nové světlo na skandální manželství následníka trůnu Charlese (69).

    Video: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

    Video
    Video se připravuje ...

    50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes Profimedia

  • 2.

    Milostný život

    „Sex jsme měli tak jednou za tři týdny,“ svěřila se Diana. „A bylo to divné, velmi divné.“ Ovšem jen než se narodil mladší z princů, Harry – pak to „vyšumělo“.

    Manželství neklapalo i proto, že věděla o mužově nevěře. Nijak zvlášť se netajil s tím, že pořád miluje Camillu (70). „Nebudu jediný následník trůnu, který neměl milenku,“ vpálil prý Dianě do obličeje. A prý se k ní doneslo, i co Charlesovi říkal jeho otec, princ Filip (96) – že když manželství nebude klapat, může se po pěti letech ke Camille vrátit.

    Video: Svatba Diany a prince Charlese

    Video
    Video se připravuje ...

    Svatba Diany a prince Charlese YouTube

  • 3.

    Milenec

    Zároveň princezna popírala, že by Charlesovi byla nevěrná s bodyguardem Barrym Mannakeem (†39). Ale zamilovaní do sebe byli, to nepopírala. „Byla bych ráda všechno zahodila a šla žít s ním, věřili byste tomu? I on myslel, že to je dobrý nápad.“ Jenže se to prosáklo a kvůli nevhodnému vztahu se svěřenkyní byl Mannakee převelen. Jenže to nebylo vše. Rok nato zahynul na motorce – Diana nevěřila, že to byla obyčejná nehoda. „Byl zabit. Musím říci, že to byla největší rána mého života.“

    Diana a Charles
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Bulimie

    Poruchy přijímání potravy prý vyvolal přímo Charles, to a týden po zásnubách. „Položil mi ruku na pas a řekl něco jako ‚Ale, jsme trošku baculatí, ne?‘ To ve mně něco spustilo.“ Prý si přesně pamatuje, jak si poprvé vyvolala zvracení. 

    „Každý v rodině o bulimii věděl, považovali ji za příčinu krachu manželství. Cítila jsem se odmítána, myslela jsem, že pro tu rodinu nejsem dost dobrá, tak jsem si to vylévala sama na sobě. Radši jsem ubližovala sobě než ostatním. Mohla jsem se dát na alkohol, ale chtěla jsem být diskrétnější.“

    Video: Synové o princezně Dianě

    Video
    Video se připravuje ...

    Ukázka z nového dokumentu o princezně Dianě youtube/The Duke of Brittany/bpž

  • 5.

    Sebevražedné myšlenky

    „Byla jsem na tom mizerně. Nemohla jsem spát, nejedla jsem, celý svět se kolem mě hroutil. Nechybělo mnoho a podřezala jsem si žíly. Vrátila jsem se do Londýna vyhledat odbornou pomoc, studovali mě všichni psychoanalytici a psychiatři. Nasadili mi vysoké dávky Valia. Ale ta Diana, která tam pořád někde byla, se rozhodla, že je potřeba čas, trpělivost a přizpůsobení se.“ Nakonec to byla dobročinnost, ale i nový účes, díky nimž Diana nalezla nějakou sebejistotu. I když to už manželství nezachránilo, s Charlesem se oficiálně rozešli roku 1992 a rozvedli čtyři roky nato.

    V české premiéře dokument Diana: Osobní zpověď v pátek odvysílala ČT 2. Repríza bude 27. prosince, nebo se můžete kouknout na webu České televize.

    Fotogalerie
    161 fotografií

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy