Nepřekvapuje mě to,“ byla první slova Alana McGregora (68), když se o Dianině smrti doslechl. „Viděl jsem v její ochrance v tom hotelu tolik podivností, že se něco takového dříve či později muselo stát,“ řekl deníku The Sun. McGregor pracoval pro tajnou službu Saúdské Arábie přímo v hotelu Ritz, kde se často ubytovávali příslušníci saúdské královské rodiny.

Hotel dodnes vlastní Mohamed al-Fayed, otec Dianina milence Dodiho, a tak v Paříži nocovali právě tam. O to víc udivují bezpečnostní selhání. Mercedes, kterým z hotelu Diana odjížděla, přivezl ke vchodu obyčejný pikolík místo školeného agenta. „To se prostě nedělá, zvláště když jde o někoho tak významného jako Diana,“ tvrdí McGregor. Navíc limuzína stála dlouhou dobu nehlídaná, a to před hlavním vchodem. Klidně se v ní mohlo něco nebo někdo schovat. Ještě horší důsledky pak měl stav Henriho Paula (†41).

Zástupce šéfa hotelové ochranky mercedes osobně řídil, když v něm Diana prchala před novináři. Právě těm ale Paul zamával těsně před odjezdem – dával jim tip? A za nehodu samotnou mohl zase on, neboť se s limuzínou řítil velkou rychlostí pod vlivem alkoholu. Ostatně také zaplatil životem. „Bylo to vše naplánované?“ ptá se McGregor a nevěří několika vyšetřováním, která takovou možnost smetla ze stolu.

Fotogalerie
39 fotografií
¨

Video
Video se připravuje ...

Nový dokument o princezně Dianě youtube