Po úspěchu dokumentu Diana: Vlastními slovy britská televize Channel 4 ve čtvrtek odvysílala další dílo s podobným tématem. Ovšem dokument s názvem ‚Zlá‘ macecha princezny Diany se nezabývá problematickým manželstvím s princem Charlesem (68), ale spíše dětstvím a dospíváním Diany.

Rozebírají se tu spory princezny z Walesu s nevlastní matkou, hraběnkou Raine Spencer (†87). Diana na ni údajně velmi žárlila a měla pocit, že ji žena obírá o otcovu lásku. Nenávist se měla vystupňovat na svatbě jejího bratra Charlese Spencera (53).

Diana prý nemohla vydýchat, že se Raine, nechová dostatečně uctivě k její mamince Frances Shand Kydd (†68). Podle jiných svědectví ale šlo spíše o to, že ten den Diana nebyla středem pozornosti. Každopádně prý vše vzala do vlastních rukou a macechu ve vzteku shodila ze schodů. „Bylo to kruté a bezcitné,“ uvedl osobní asistent Raine, Sue Howe.

Naopak nevlastní Dianin bratr a hrabě z Dartmouthu, William Legge (67) se proti tomu tvrdě ohradil a celý dokument zkritizoval s tím, že jej rozhodně nehodlá nikdy sledovat. Jak řekl britskému deníku The Sun, tvůrci pořadu s ním prý předem vůbec nekonzultovali svůj záměr vyprávět o jeho matce.

Dianiny rodiče se rozvedli, když jí bylo pouhých sedm let. Otec John Spencer (†68) se pak znovu oženil v červenci 1976. Tehdy byla patnáctiletá Diana už v pubertě, a tak by se nebylo čemu divit, kdyby skutečně ke své maceše v té době cítila zlobu.

Nepomohlo ani, když dva roky po svatbě hrabě prodělal mozkovou mrtvici a ležel v nemocnici v kómatu. Tehdy jeho druhá žena Raine trvala na tom, že ona jediná se o něj bude starat. Dianě i jejím sourozencům dokonce zakázala do nemocnice chodit.

Ženy si k sobě našly cestu paradoxně až po smrti Spencera v roce 1992. Diana se tehdy s nevlastní matkou usmířila a dokonce jí poděkovala za lásku, kterou svému muži prokazovala. Diana si pak s Raine zůstala blízká až do své smrti v roce 1997. Její macecha ji nakonec přežila o devatenáct let a zemřela na rakovinu loni v říjnu.

VIDEO: Interview Charlese a Diany před jejich svatbou

Video
Video se připravuje ...

Interview Charlese a Diany před jejich svatbou Youtube.com

Fotogalerie
94 fotografií