Na francouzské televizní stanici M6 byl odvysílán pořad o úmrtí princezny Diany, který přináší šokující odhalení. Auto, ve kterém osudnou noc jela, prý vůbec nemělo co dělat na silnici a bylo prohlášeno za nebezpečné.

Mercedes-Benz S280 bylo auto zapůjčené od hotelu Ritz, ve kterém Diana s Dodim bydlela a který vlastnil Dodiho otec. Do hotelu dodávala auta i s řidiči firma Etoile Limousines. A právě ta měla auto zakoupit opravené po těžké autonehodě.

Se svým svědectvím vystoupil Pascal Rostain, pařížský fotograf a spoluautor knihy Kdo zabil lady Di. „Auto z Ritzu byl vrak. Už bylo jednou bourané, několikrát se otočilo a skončilo na střeše,“ říká fotograf, který dodává, že auto mělo být původně odepsané, ale pak bylo povoleno ho opravit.

Příběh auta začíná s jeho prvním majitelem Erice Bousquetem. Ten koupil auto v roce 1995 a přiznává, že několik měsíců na to mu bylo ukradeno. Zloděj s ním havaroval ve vysoké rychlosti a několikrát se s ním převrátil kolem vlastní osy, než auto skončilo na střeše. Pojišťovna měla Bousquetovi zaplatit plnou cenu auta, protože vrak byl na odpis.

Nakonec byl ale opraven a zakoupila ho firma Etoile Limousines. Jeden z jejich řidičů byl auto dva měsíce před osudnou nehodou projet a svému nadřízenému si měl stěžovat na špatný stav auta. „Dva měsíce před nehodou řekl řidič manažerovi hotelu, že by se měl toho auta zbavit. Při více jak 60 kilometrech v hodině auto nedrželo na vozovce,“ říká Rostain. Podle něj se řidiči báli s tímto autem jezdit v jakékoli rychlosti. Auto však ve vozovém parku zůstalo a bylo zapůjčeno právě princezně a jejímu milenci.

Faktem zůstává, že Diana, Dodi ani řidič nebyli připoutaní. Nehodu tak přežil pouze princeznin bodyguard, který měl v autě jako jediný bezpečnostní pás. Oficiálně byl ze způsobení nehody soudem obviněn řidič Henri Paul. Ten měl podle soudního rozhodnutí z roku 2008 řídit pod vlivem alkoholu a antidepresiv, což spolu s vysokou rychlostí mělo způsobit smrtící náraz do sloupu v tunelu v centru Paříže. 

Na otevřenou zpověď synů princezny se podívejte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

Otevřená zpověď Williama, Kate a Harryho: O mateřství i smrti Diany Reuters

Fotogalerie
16 fotografií