Nová odhalení týkající se smrti princezny z Walesu přinesl dokument americké televize NBC s názvem „Život a smrt princezny Diany“. V něm promluvila mimo jiné i řada lidí, kteří Dianu za jejího života znali a spolupracovali s ní. Jedním z takových lidí byl i její bodyguard Ken Wharfe.

Ten podle svých slov Lady Di radil, aby se po rozvodu s princem Charlesem (68) nevzdávala nároku na ochranku. „Cokoliv uděláte, stále jste Dianou, princeznou z Walesu. Jediná věc, které byste se neměli vzdát, je vaše ochrana. Úpěnlivě vás žádám, nedělejte to,“ naléhal prý tehdy osobní strážce, který je přesvědčen, že právě ochranka mohla Dianu zachránit.

VIDEO: Svatba Diany a prince Charlese

Video
Video se připravuje ...

Svatba Diany a prince Charlese YouTube

Jenže Diana se chtěla zcela oprostit od minulosti svázané s britskou aristokracií a žít si po svém, a tak radu osobního strážce neuposlechla. Wharfe jde ovšem se svými teoriemi ještě dál a ze smrti své někdejší zaměstnavatelky viní samotnou hlavu Spojeného království, Alžbětu II. „Kdyby královna trvala na tom, aby si Diana nechala ochranku, nevedli bychom tento rozhovor, protože Diana by byla stále naživu,“ míní bodyguard.

Jednalo se však ze strany královny o pouhé pochybení a špatný odhad situace? Nebo snad chtěla matku svých vnuků, princů Williama (34) a Harryho (32), vystavit nebezpečí záměrně? Vztahy v britské královské rodině byly v té době velmi napjaté a Alžbětě se nelíbilo, jak se Diana chovala, co vše řekla médiím a s jakými muži se stýkala. Jen těžko lze ale posoudit, zda si Dianinu smrt přála, nebo ne.

VIDEO: Diana bohužel nikdy nepoznala svou snachu, vévodkyni Kate (35) a svá dvě vnoučátka.

Video
Video se připravuje ...

Nejkrásnější momentky z mateřského života princezny Diany a vévodkyně Kate Middleton. YouTube

Bohužel však tělesnou stráž Dianě nepřikázala, což se zřejmě princezně stalo osudným. 31. srpna 1997 princeznu spolu s jejím partnerem Dodim Al-Fayedem (†42) v Paříži začali pronásledovat paparazzi. Dodi prý poručil řidiči, aby se jim snažil ujet, jenže při honičce Mercedes S 280 naboural do sloupu v tunelu pod Place de l’Alma. Šofér i Al-Fayed zemřeli přímo na místě, princezna Diana posléze po převozu do nemocnice. Letos v srpnu si připomeneme již 20. výročí smutné události.

 VŠE O DIANĚ A JEJÍ SMRTI NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
61 fotografií