V roce 1973 se Camilla provdala za důstojníka kavalerie Andrewa Parkera Bowlese. Ještě než se z ní ale stala vdaná paní, vyzkoušela si i pár zaměstnání, jak popisuje nová kniha o jejím životě On the Fringe (v překladu Na hraně či na okraji).

Zaměstnaná byla prý i v nóbl firmě Colefax and Fowler, která se věnovala designu interiérů. „Pracovalo pro nás hodně debutantek, včetně Camilly. Dělala u nás jen chvíli, pak dostala padáka,“ uvádí návrhářka Imogen Taylor (dnes 90). Camilla v té době bydlela společně s kolegyní Jane Wyndham, která se později na poli návrhářství interiérů proslavila pod jménem Jane Spencer Churchill. Zatímco ona brala práci velmi vážně, budoucí vévodkyně z Cornwallu měla jiné zájmy.

„Pracovat od devíti do pěti ji nezajímalo. Večery, víkendy, koně, lov, lidi a mejdany, to bylo pro Camillu důležité,“ vzpomíná jedna z jejích tehdejších kamarádek. S takovým přístupem byla jen otázka času, kdy dostane výpověď. Šéfovi Tomu Parrovi prý došla trpělivost poté, co Camilla přišla do práce pozdě po noci stráveném na party.

„Řval tak, že bylo každé slovo slyšet po celém baráku. ‚Vypadni, ty hloupá mrcho! Zmiz už konečně, já takové lidi jako tebe ve firmě mít nemůžu!‘“ vzpomíná si Taylor na jeho záchvaty vzteku. Podobně prý seřval snad všechny asistentky, včetně Camilly. Ta si z toho ale asi zrovna moc nedělala a raději si dál užívala života.

Druhou polovinu šedesátých let údajně skoro celou strávila po večírcích, popisují její známí z té doby. Dokonce ani na cudnost si moc nepotrpěla. V sedmnácti letech se stala milenkou synáčka z bankéřské rodiny Ruperta Hambra. Podle jiných spekulací ale o panenství přišla s tehdy devatenáctiletým Kevinem Burkem, s nímž asi rok chodila. „Řekl bych, že jsme byli zamilovaní. Pak mě odkopla,“ komentuje jejich vztah Burke.

„Byla ohromně zábavná, neskutečně populární,“ vzpomíná pak dále s tím, že Camilla sice nebyla prvoplánová kráska, zato vše doháněla sex-appealem. „Nikdy nebyla málomluvná nebo stydlivá, vždycky věděla, co vtipného říct,“ dodal.

Když ji přestal bavit jeden vztah, po hlavě se vrhla do dalšího se svým pozdějším mužem Andrewem. Ten bydlel ve staromládeneckém bytě v Notting Hillu, a tak v podstatě nic nebránilo tomu, aby mezi nimi propukla velká vášeň. Jenže Camilla nebyla jediná, s kým mladík udržoval vztahy, a tak mezi nimi často docházelo k žárlivým scénám. Camilla se mu navíc chtěla pomstít, a tak hledala útěchu u předešlých partnerů.

Později pak právě s princem Charlesem, kterého prý okamžitě okouzlila. Při jejich první konverzaci prý ledy prolomila tím, že Charlese informovala, že její prababička Alice Keppel byla milenkou anglického krále Eduarda II., Charlesova prapradědečka. „V jednom kuse to zmiňovala, jako by to pro ni byl skoro talisman,“ líčí Camillin expřítel.

Netrvalo dlouho a Charles s Camillou se do sebe zamilovali, a aby toho nebylo málo, láska zahořela i mezi Camilliným přítelem Andrewem a Charlesovou sestrou, princeznou Annou (dnes 66). Možná z nich mohly být dva šťastné páry, kdyby jim ovšem královská rodina tehdy ještě sešněrovaná tradicemi a všemožnými konvencemi nebránila. Nejenže budoucí král Anglie se měl oženit s pannou, což Camilla už nebyla, v případě Andrewa zase překáželo to, že pocházel z katolické rodiny, přičemž britští monarchové patří k anglikánské církvi.

Fotogalerie: Letos uběhne 20 let od smrti princezny…
68 fotografií

Dnes by na tom pramálo záleželo, ale tehdy se přece jen podařilo oba vztahy zničit. Camilla si pak tak trochu z trucu vzala Andrewa a porodila mu dvě děti, než se jejich manželství v roce 1995 definitivně rozpadlo. Už po narození prvního potomka ji to ale táhlo zpátky k princi, stejně tak ani on nevydržel po boku krásné Diany, která mu rovněž dala dvě děti, prince Williama (34) a Harryho (32). Po její tragické smrti v roce 1996 se už i oficiálně začal znovu stýkat s Camillou a nakonec se v roce 2005 dočkali  svatby.

Fotogalerie
24 fotografií