Princezna Diana byla milována veřejností, ale ten, jehož lásku by si přála, ji opustil. Diana věřila, že Charles je její životní láska, princ dal ale přednost své předchozí lásce Camille. Od roku 1992 žili manželé odděleně a v roce 1996 se rozvedli.

Tehdy se o srdce nešťastné Diany rozhodl ucházet jeden z nejbohatších mužů na světě. Donald Trump, který byl tou dobou ženatý s Marlou Maples, prý princezně posílal do Kensingtonského paláce hromady kytic. „Trump si o Dianě myslel, že by to byla jeho výstavní manželka. Zasypával ji růžemi a orchidejemi, ale ona přemýšlela jen nad tím, jak se ho zbavit. Začalo to vypadat, že ji Trump pronásleduje,“ popsala moderátorka Selina Scott nedělníku The Sunday Times.

Selina Scott si s Dianou tou dobou byla blízká. Princezna se jí se starostmi s miliardářem svěřila a prosila ji o radu. „Co mám dělat? Nahání mi hrůzu,“ řekla tehdy údajně. Pozornost miliardáře totiž prý vypadala spíše jako stalking.

Diana v roce 1997 zemřela při automobilové nehodě v Paříži. V témž roce Donald Trump přiznal svou náklonnost k Lady Dianě ve své knize. „Ohledně žen lituji jen jedné věci, a to, že jsem neměl možnost se dvořit Lady Dianě Spencer. Potkal jsem ji při několika příležitostech. Nešlo si nevšimnout, jak to s lidmi uměla. Svou přítomností a svým šarmem rozzářila celou místnost. Byla to opravdová princezna, dívka mých snů,“ napsal v knize Umění návratu.

Fotogalerie
11 fotografií