Ve Velké Británii se schyluje k dalšímu skandálu. Televizní kanál Channel 4 hodlá totiž uvést na obrazovky dokument o sestrách prince Philipa, který je manželem královny Alžběty II. Tři ze čtyř Philipových sester si totiž vzaly za muže nacistické důstojníky. Jedna z nich, princezna Sofie, se dokonce setkala s Adolfem Hitlerem a prohlásila o něm, že je to „okouzlující a zdánlivě skromný člověk“. Princezně se velmi líbily jeho plány na budoucnost Německa, ve kterém tou dobou panovaly těžké časy. Sofie po vůdci dokonce pojmenovala svého syna Karla Adolfa.

Mezitím Buckinghamský palác intenzivně vyšetřuje, jak se na veřejnost dostal snímek s hajlující královnou. Krátký videozáznam z roku 1933, na němž nynější britská královna Alžběta II., tehdy sedmileté děvče, zdvihá ruku k nacistickému pozdravu, zveřejnil britský bulvární list The Sun. Dvacetivteřinový černobílý snímek ukazuje Alžbětu na trávníku královské rezidence Balmoral, kde dovádí s mladší sestrou Margaret v přítomnosti královny matky a strýce, budoucího krále Eduarda VIII. Všichni čtyři postupně předvádějí nacistický pozdrav, děj se odehrává v uvolněné atmosféře nezávazných dětských her. Iniciátorem scénky je podle listu The Sun očividně Eduard, který se svými sympatiemi k režimu Adolfa Hitlera netajil.

Nutno ale podotknout, že ani princ Philip, ani královna Alžběta II. s Adolfem Hitlerem nesympatizovali a během druhé světové války sloužili v britské armádě a nasazovali svůj život při boji s nacistickým Německem. Navíc Philipovy sestry kvůli vazbám na nacisty nebyly ani pozvány na svatbu s Alžbětou II.