S kytičkou v ruce, oblečená do velšského kroje a v nejlepší náladě vítala dnes malá Maisie Gregory britskou královnu Alžbětu. To však ještě šestileté děvčátko nevědělo, že královské setkání bude mít bolestný konec. Poté co se s úsměvem na tváři rozloučila s jejím veličenstvem, ji nechtěně udeřil salutující voják.

Maisie se mu připletla do cesty, když se voják salutováním loučil s královnou. Jeho gesto bylo natolik vášnivé, že malé holčičce spadla černá čapka a v její tváři se objevil bolestný výraz. Ale i když mělo slavnostní setkání nepříjemný závěr, dcerka majora Martina Gregoryho byla spokojená a návštěvu hlavy státu si moc užila.

Britská královna přijela do Cardiffu na slavnost, kde byly uvedeny nové barvy uniforem Národního velšského regimentu. Akce proběhla na Millenium Stadium, na které Alžběta II. přijela černým otevřeným Land Roverem. Královna nejprve zkontrolovala nastoupené řady mužů a poté se stadionem rozezněla hymna.

Po přehlídce panovnici čekala typická velšská večeře, po níž se setkala s ženami a muži, kteří slouží u pluku, jenž vznikl po sloučení dvou velšských pluků v roce 2006.

Pro devětaosmdesátiletou královnu to byla již třetí vojenská přehlídka tento týden.

Fotogalerie
10 fotografií