Princ z Walesu navštívil městečko Pundbury. Při dotazu na svou teprve týdenní vnučku Charlotte se rozzářil. "Doufal jsem, že to bude vnučka. Někdo, kdo se o mě postará, až budu hodně starý,“ přiznal Charles s neskrývaným nadšením, že se mu první část přání vyplnila. Jako správný děda přiznal, že se chystá malou princezničku rozmazlovat. 

Téměř každý v Poundbury následníkovi trůnu k vnučce radostně gratuloval a majitelka tamních zahrad Charlesovidokonce věnovala krásnou růži, kterou pojmenovala právě po Charlotte. Princ byl nadšen.

Při slavnostním otevírání nového ústavu na výzkum rakoviny dostal květiny i od dvou roztomilých holčiček, sester Sophie (5) a Zoe (3). Když jim děkoval, zajímal se, zda mají květiny z obchodu. „Ne, z kuchyně,“ odvětila jedna z holčiček, jako by to byla samozřejmost. Charles se její pohotové odpovědi od srdce zasmál a už se zřejmě těšil, až podobnou hlášku uslyší od vlastní vnučky. 

Charles má od staršího syna Williama a jeho ženy Kate již dvě vnoučata, kromě Charlotte Elizabeth Diany také staršího George, který za tři měsíce oslaví druhé narozeniny. Ve středu William s Kate a dětmi odjeli z Londýna na své venkovské panství v Anmer Hall v Norfolku na východě Anglie, kde stráví zřejmě většinu léta.

Fotogalerie
11 fotografií