Jsou jí teprve dva dny, ale už je o ni větší zájem než o jakékoliv jiné miminko na světě. Po narození druhého potomka prince Williama a vévodkyně Kate se všichni ptali, jak se bude jmenovat. Princeznička má nakonec jména hned tři!

Nejmladší členka britské královské rodiny nese jméno Charlotte Elizabeth Diana. Každé ze jmen něco znamená, respektive jím rodiče uctili své příbuzné. Charlotte je ženská variace jména Charles. Princ Charles (66) je Williamovým otcem a princezniným dědečkem.

S tímto jménem neměla Kate žádné problémy. Ba naopak! Jde totiž zároveň i o prostřední jméno její sestry Pippy (31). Jménem Elizabeth uctili prababičku, královnu Alžbětu II. Alžběta je počeštělá verze jména Elizabeth.

Třetím jménem vzdali Kate a William hold zesnulé princezně Dianě (†36), která se bohužel narození malé princezny, stejně jako prince George, nedožila. Jméno bylo ohlášeno poté, co ho William osobně řekl královně. Ukázal tak, jak moc si jí váží.

Nad jménem princezny si nyní lámou hlavy sázkaři, pro které bylo narození druhého dítěte Kate a Williama významnou a výdělečnou záležitostí. Ne všechny sázkové kanceláře však byly připraveny na to, že budou jména tři. A dohadování o mastné sumy s Brity nyní může začít.

Video
Video se připravuje ...

Tohle je nová britská princezna! Jmenuje se Charlotte Elizabeth Diana Reuters, Blesk.cz

Fotogalerie
8 fotografií