Kdy se miminko narodí?

Z královského paláce unikla informace, že termín porodu je 25. dubna, tedy za necelý týden. Kdyby si Kate pospíšila a miminko přivedla na svět už pozítří, narodil by se následník trůnu v den 89. narozenin královny Alžběty II.!

Kde přijde na svět?

Stejně jako princ George (1 rok a 9 měs.) přijde princátko č. 2 na svět v nemocnici Svaté Marie v Paddingtonu v Západním Londýně.

Jak se bude jmenovat?

Ani samotní rodiče údajně nevědí, jakého pohlaví dítě bude, hojně se ale spekuluje o holčičce. V tom případě by to (hlavně podle sázkařů) byla Alice – tak se jmenovala Williamova prababička. Chlapeček by prý byl James (bratr Kate) či Arthur.

Porodí Kate přirozeně?

Stejně jako 22. července 2013, kdy přivedla na svět George, porodí i tentokrát přirozenou cestou – s Williamem jsou velkými zastánci této metody. Pro jistotu ale bude připraven specialista, který by provedl císařský řez.

Kdo děťátko odrodí?

Tým porodníků povede gynekolog a chirurg Guy Thorpe-Beeston, dvorní lékař královského paláce a expert na riziková těhotenství. K ruce bude mít kolegu Alana Farthinga. Oba odrodili i George.

Jak se o narození dozví veřejnost?

Nemocnice bude okamžitě informovat královský palác o času porodu, pohlaví, váze a výšce miminka. Palác vše »přesune« na své účty na sociálních sítích a stejné info bude napsané i na ceduli před Buckinghamským palácem.

Kdy miminko lidé uvidí?

Bude záležet výhradně na tom, jak se Kate bude cítit. S Georgem (a Williamem) vyšli před nemocnici druhý den po porodu, tentokrát není vyloučeno, že veřejnost uvidí miminko dřív. Zda s nimi bude i George, se neví.

Kam rodiče půjdou z nemocnice?

Šušká se, že celá rodinka i s novopečeným přírůstkem se na několik dní »zašije« v Kensigtonském paláci, královské rezidenci na západě Londýna. Přidají se k nim prý i rodiče Kate.

Vezmou si rodičovskou dovolenou?

Jednoduchá odpověď: ano. William si dá 2 týdny oraz od tréninku na práci pilota letecké ambulance (má začít létat během jara a jeho plat půjde na charitu). Kate si od královských povinností dá pohov minimálně na 5 týdnů.

Kolikátým následníkem trůnu dítě bude?

Děťátko opět zamíchá pořadím čekatelů na trůn, zařadí se na čtvrté místo za Charlese (66), svého tátu Williama a brášku George. Princ Harry (30) se tak opět sesune o příčku níž.

Najmou si Kate a William chůvu?

Po prvním porodu si dlouhodobě najali španělskou chůvu Marii Teresu Turrion Borrallo. Ta bude k ruce i tentokrát, nikoho dalšího však Kate nechce, o dítě se hodlá starat hlavně sama.

Jaké budou »porodní« suvenýry?

Angličané královský pár milují, proto není divu, že (stejně jako předloni) budou suvenýrů mraky. Tím hlavním bude pamětní mince v přepočtu za 190 korun. Lidé se však mohou těšit i na trika, čepice, plakáty…

Fotogalerie
14 fotografií