Let se uskutečnil loni v srpnu podél pobřeží britského ostrova Wight. Snímek má sloužit jako propagace stipendia Spitfire financovaného princovou nadací, které nabízí kurzy pro zraněné vojáky.

Princ se na akci rovněž setkal se dvěma stipendisty, sedmadvacetiletým bývalým vojínem Nathanem Forsterem, který byl zraněn v Afghánistánu, a šestatřicetiletým desátníkem Alanam Robinsonem, technikem letadel RAF, který přišel o nohu při nehodě na motorce. Oba muži by měli pilotovat letadla při letošní přehlídce uspořádané v rámci 75. výročí konce bitvy o Británii.

Harry je v britské armádě velitelem vrtulníku Apache, ve Spitfiru však měl pouze roli cestujícího. Na záběrech z letu se princ směje, ale také uznale vykřikuje, když pilotní instruktor Phil O'Dell obratně ovládá letadlo. Po přistání je slyšet, že princ říká, že po svém prvním přistání se Spitfirem se cítí celkem dobře.

Princ Harry má letos v červnu po deseti letech služby opustit britskou armádu. Na závěr své služby v pondělí zahájí čtyřtýdenní službu v australské armádě. Princ například absolvuje hlídky s vojáky, kteří patří k původním obyvatelům Austrálie, Austrálcům, a zúčastní se výcviku s australskými speciálními jednotkami. Během své vojenské služby byl Harry dvakrát vyslán do Afghánistánu a již dříve uvedl, že se dále hodlá věnovat zraněným veteránům.

Fotogalerie
9 fotografií