Virginia Roberts pracovala v patnácti jako asistentka v lázních Donalda Trumpa, když k ní přistoupila asi čtyřicetiletá žena s britským přízvukem. Ta jí naverbovala pod příslibem lukrativním masérské kariéry u jejího zaměstnavatele amerického pracháče Jeffreyho Epsteina. Virginia byla tou dobou na útěku z domova a bez přístřešku a výhodnou nabídkou se tak nechala zlákat.

Už první noc s Epsteinem poznala Virginia krutou realitu. Během zaučování jí došlo, že masáže musí být erotické a Epstein s ní měl nakonec i sex. "Tohle je špatně," honilo se jí hlavou. Za svou práci ale dostala asi 200 dolarů (tehdy přibližně 6,5 tisíce korun) a Epstein si ji nakonec podrobil svým charakterem. "Byla to zvrácená rodina. Byla jsem dívka číslo jedna pro pedofila a tehdy bych udělala vše proto, abych zůstala jeho nejoblíbenější. Celou dobu mě ale zřejmě připravovali pro prince Andrewa," přiznává po letech.

V roce 2001 Epstein tehdy sedmnáctiletou dívku oblékl a vzal ji s sebou do Londýna. Tehdy se poprvé setkala s vévodou z Yorku, princem Andrewem. Poté, co si s ní syn Alžběty II. užil, Epstein dívku odvezl zpět do Států a za sex s britským prominentem jí věnoval patnáct tisíc dolarů (dle tehdejšího kurzu přes půl milionu korun). Tehdy jí došlo, že je jen sexuálním otrokem amerického boháče, který ji vzal přes Atlantik jako dárek pro svého obchodního partnera.

S princem se setkala a vyspala ještě jednou, když jí bylo 21 let. Nakonec se jí podařilo vymanit se z vlivu Epsteina poté, co se v Thajsku zamilovala a vdala za instruktora bojových umění. Vzpomínky na období dospívání ji ale děsí dodnes.

Buckinghamský palác obvinění popírá

Buckinghamský palác tvrzení Američanky "kategoricky" popírá. "Tato obvinění jsou falešná a neopodstatněná," zdůraznil palác v prohlášení, které  otiskly britské nedělníky. Královský palác přitom podobné případy obvykle nekomentuje. Již v pátečním prohlášení uvedl, že veškerá obvinění ohledně nevhodných kontaktů prince s nějakou nezletilou jsou jednoznačně nepravdivá.

Aféru vyvolala zmínka o 54letém princi Andrewovi v návrhu žaloby podané v minulých dnech u floridského soudu proti Epsteinovi, který byl před několika lety odsouzen k několikaměsíčnímu vězení za sex s nezletilou. Tím ale skandál kolem něj neskončil. Hromadí se proti němu žaloby od žen, které tvrdí, že je bankéř zneužíval.

Američan Epstein byl v roce 2008 odsouzen k 18 měsícům vězení za to, že nutil nezletilou dívku k prostituci. Z trestu si odseděl 13 měsíců.

Fotogalerie
8 fotografií