Stejně jako když byla těhotná s princem Georgem, i tentokrát Kate trpí velkými nevolnostmi. Kvůli nim prožila začátek prvního těhotenství v nemocnici. Ze zdravotních důvodů musela zrušit plánovaný program, při kterém měla dnes doprovázet svého manžela prince Williama do Oxfordu. Upraven bude zřejmě i další její program.

Hned po ohlášení radostné zprávy začaly chodit první gratulace. Mezi nimi je i blahopřání od britského premiéra Davida Camerona.

Svoji radost z příchodu dalšího pravnoučete vyjádřila prostřednictvím svých mluvčích také královna Alžběta II.

Kate podobně jako v prvním těhotenství trpí tzv. hyperemesis gravidarum, což je z laického hlediska nadměrné zvracení u těhotných. Nejvíce tímto stavem trpí ženy v prvních čtyřech měsících těhotenství. V předešlém těhotenství však Kate musela být díky těmto nevolnostem hospitalizována v nemocnici, naštěstí pro tentokrát ji lékaři ošetřují v Kensingtonském paláci.

Pár zjistil teprve nedávno, že jsou v očekávání,“ prozradil zdroj z okolí královské rodiny. Kate tedy není zatím ani na konci třetího měsíce, přesto se to s ohledem na sílící spekulace rozhodli manželé potvrdit.

Kate totiž nebude moct v dohledné době zřejmě svého manžela doprovázet na různých společenských událostech. A je i ohrožena její první samostatná zahraniční návštěva, která se měla uskutečnit na konci tohoto měsíce na Maltě.

Dítě odsune prince Harryho z pořadníku na královský trůn!

Další potomek Williama a Kate bude čtvrtý v řadě o královský trůn. Nicméně jako druhorozený však zřejmě bude „pouhý“ monarcha a nebude nikdy v budoucnu korunován. Stalo by se tak jedině, pokud by jeho nebo její starší bratr na trůnu zemřel nebo abdikoval. Nicméně jako pra-pra-pra-pra-pra vnuk ke královně Viktorii po svém narození posune v nástupnické linii o schůdek níže svého strýčka, prince Harryho.

Rovněž díky výnosu z roku 2012, který vydala královna Alžběta II. jen pár měsíců po oznámení prvního těhotenství Kate, všechny Williamovy děti budou nazývány Královská výsost. Poprvé se tak upravila listina, která toto zaručovala pouze synům. Nyní takovéto označení ponese i princezna.

 

Fotogalerie
11 fotografií