„Ještě před dvěma roky byla dcera vnímaná jen jako úspěšná modelka a hezká holka, a na tom jako osoba moc velkou zásluhu neměla. Jsem proto rád, že dosáhla i něčeho skrze, na čem má zásluhu ona sama a její inteligence,“ chválí Gabrielu její otec Rostislav Báňa.

Promoce a kariéra

Styky se slavnými lidmi si podle něj začala vytvářet loni po promoci, kdy se z ní stala bakalářka přírodních věd a její jméno bylo vyhlášeno mezi šesti nejlepšími nutričními specialisty. „To jí přineslo ty kontakty a možnost stýkat se s opravdovými celebritami a pomáhat jim třeba s úpravou životního stylu, stravováním nebo s jejich problémy. A to ji dalo dohromady i s členy královské rodiny. Z obchodního vztahu se pak stalo i kamarádství,“ míní Báňa.

Pryč od puberty

Gabriela vyrůstala jako jedináček v Pardubicích, a v roce 2001 její rodiče postavili dům v Mikulovicích, kde žijí dodnes. V Pardubicích slavná modelka vychodila základku a v Lázních Bohdaneč pokračovala studiem na Podnikatelské škole. Svět modelingu, po kterém toužila odmalička, se jí začal otvírat už ve čtrnácti po vítězství jedné ze soutěží krásy. „Nelíbilo se nám, že chce tak brzy vyrazit do světa a prosadit se. Báli jsme se o ni. Bylo to pro nás těžké,“ přiznává Gabrielin otec.

Adresa: Notting Hill

Gabriela je už čtyři roky vdanou paní. S manželem Davidem žijí ve věhlasné čtvrti Notting Hill a vychovávají dcerku Maiu (3). „Samozřejmě se nám stýská. Denně jsme v kontaktu, a jednou za pět týdnů k nám dcera jezdí i s vnučkou, která umí i hezky česky, a i s manželem je vidíme asi jednou ročně, protože ten je pracovně hodně vytížený,“ přiznává Báňa, který se před osmi roky začal učit anglicky, aby se s dceřinou rodinou a jejími blízkými lépe domluvil.

Radí hvězdám

Mezi těmi, jimž Gabriela radí s výživou jsou herečka Anna Friel (37, Báthory) nebo krásná operní diva Katherine Jenkins (33). Ve firmě spolupracuje s Dr. Timem Evansem, osobním lékařem královny Alžběty II.