Bylo to druhá oficiální návštěva pro George při téhle královské cestě. Ta první byla v hospicu pro malé děti, kde Kate a William neskrývali lítost nad některými z malých pacientů. A dojali se nad Maxem, který má zánět mozkových blan a jeho budoucnost je značně nejistá. Lékaři mu nedávají příliš šancí. Max je přitom stejně starý jako syn Kate a Williama.

Po silném zážitku s nemocnými dětmi se však Kate s Williamem vydali odreagovat do zoo. A brzy si zde našli svého oblíbence. Bandikuta králíkovitého, kterého si rychle zamilovala celá rodina včetně George. "Malý George, kterého matka nesla v náručí, si udiveně prohlížel zástup lidí kolem výběhu a když spatřil svého jmenovce, začal sebou samou radostí a vzrušením šít a rozhazoval rukama," napsal reportér deníku The Daily Telegraph.

Chvíli si spolu hráli a „dokonce se mu snažil vzít jeho uši“, řeklaKate Middleton (32) deníku Dailymail.co.uk. "Bilby", jak se králíčkovi říká, je totiž pověstný tím, že má velké uši. Naneštěstí se jejich počet snižuje a v Queenslandu a Západní Austrálii jich žije jen necelých 10 tisíc v divoké přírodě.

Taronga je jednou z několika posledních zoologických zahrad, kde se snaží velice aktivně zachránit tento druh a účastní se programu na ochranu těchto králíčků do budoucnosti. Jako podporu pro záchranu tohoto druhu se Austrálie rozhodla nahradit klasického velikonočního zajíčka právě Bilbym. Na rozloučenou pak dostal mladý pár Kate s Williamem od Zoo Taronga trefný dárek. Nálepku na auto „Divoké dítě na palubě.“