Oblečená do bílých denních šatů po kolena z perforované látky tvořící ornamenty od australské značky Zimmerman za více než 8000 korun absolvovala Kate se svým manželem hned několik akcí.

Nejdříve se zúčastnili tradiční velikonoční slavnosti v Sydney, kde chovatelé ovcí ukázali vévodskému páru, jak se stříhá vlna. Ještě před tím se ale před halou, kde se výstava konala, odehrál opět další nepříjemný incident. Zkolabovala tu totiž jedna policistka, která spolu s desítkami dalších zajišťovala ochranu a pořádek.

Malý princ George zůstal protentokrát doma s chůvou, takže královské povinnosti plně dopadly na jeho rodiče. Když si Kate hladila berana, zažertovala, že by si William měl pořídit paruku z jeho vlny. „Měl by sis to dát na hlavu, už to začínáš potřebovat,“ prozradil médiím jeden z chovatelů, který byl v bezprostřední blízkosti královského páru. Stydlivý William se jenom zarděl a s rukou před ústy se v úsměvu snažil skrýt své rozpaky.

Odpoledne pak Kate s Williamem potěšili svou návštěvou nemocné děti a zbytek dne strávili na slunné australské pláži, kde se setkali s místními plavčíky a záchranáři. Jelikož se Kate nepřevlékla ani nepřezula, klopýtala chudák ve vysokých botách po pláži a bořila se do písku. Nedala na sobě však nic znát a rozverně mezi plavčíky pobíhala.

Princ William je se svou rodinou na třítýdenní návštěvě Austrálie a Nového Zélandu. V plánu mají mimo jiné ještě prohlídku sydneyské zoologické zahrady či výlet k věhlasné červené Ayersově skále v australské buši.