Princ William a jeho žena Kate se zúčastnili oficiální procházky, kterou zakončili položením věnce k památníku padlých vojáků z první světové války. Celou dobu byli samý úsměv, i když malého George nechali s chůvou, což příznivce malinko zklamalo.

Kate i William se snažili semtam promluvit s fanoušky, kterých se podél cesty sešlo přes 5 000 a kteří na možnost vidět královský pár naživo čekali i dlouhých osm hodin! Kate s Williamem se zastavovali zvláště u dětí, od kterých dostávali drobné dárečky a květiny. Kate dokonce jednomu z miminek věnovala malý přívěšek a pohladila ho po hlavičce.

„Děkovala jsem jí, že za námi přišla a ona mi odpověděla, že je úžasné být zde, v Marlborough, že je zde krásně. Bylo úžasné, že přijeli. Jsou to skvělí lidé,“ rozplývala se jedna z žen, kterou Kate přišla pozdravit.  

Kate si na sebe navíc oblékla kabát z dílny Alexandra McQueena, na který si připnula brož ve tvaru malého máku, který symbolizuje válečné veterány, a vlasy si netradičně stáhla do culíku. Zvolila vojenskou modř, čímž uctila památku padlých a navíc byla více než stylově oblečena i na následnou vojenskou přehlídku, kde byla vystavena vojenská letadla.

A to bylo něco pro Williama, ten totiž neodolal a do jednoho z veteránů si musel vlézt. Což byl pro návštěvníky přehlídky dalším zážitkem, na který asi jen těžko zapomenou. Kvádro, které měl totiž princ na sobě, téměř prasklo ve švech!

Kate, která mezitím držela nad Williamem deštník, aby nemokl, sledovala jeho pokus nacpat se do letadla s nedůvěřivým pohledem, jako by nevěřila, že její manžel - pilot RAF - tento úkol zvládne. Celá situace byla tak komická, že se přihlížející režisér Pána prstenů a Hobita Peter Jackson nechal strhnout, a celou scénku si fotil a točil na video.

Fotogalerie
17 fotografií