Harry momentálně podporuje ochránce přírody a bojuje proti zabíjení zvířat. Spolu se svým bratrem Williamem podpořil ochranu divokých zvířat před pytláky. Na konferenci vystoupil teprve před týdnem a už nyní se objevila fotografie, která Harryho usvědčuje přinejmenším z pokrytectví. Na fotografii z roku 2004 mladší z princů pózuje s mrtvým buvolem po jedné z loveckých výprav v Jihoafrické republice.

Na tu zavítal těsně před svým nástupem do vojenské akademie, kdy mu bylo dvacet let a chodil s divokou Chelsy Davy. Kritikům královské rodiny nahrál i mluvčí Kensingtonského paláce, který se k celé záležitosti odmítl vyjádřit.

Královský poradce se ale nechal slyšet, že zveřejnění tohoto snímku má za účel znehodnocení princovy kampaně na omezení ilegálního obchodu s divokými zvířaty a jeho lov. „Stejně jako jeho otec a bratr, tak i princ Harry byl vždy silným zastáncem kampaně na ochranu ohrožených druhů,“ řekl ve svém prohlášení.

Fotografie ale mluví jasně, Harry zastřelil buvola a nechal se s ním zvěčnit. Královna po celkem klidném období tak má zase o pár vrásek postaráno…