Zatímco tisíce Britů se probudily do dnešního vánočního rána bez elektřiny a na mnoha místech britských ostrovů se lidé potýkají také se záplavami, které vyvolaly intenzivní přívalové srážky, britské královské rodině počasí přálo.

Její členové se vypravili na tradiční vycházku do kostela v Sandringhamu. Sešly se zde celkem čtyři generace modré krve - od nejstarší královny Alžběty s manželem Philipem, po nejmladší, teprve desetiletou, dceru hraběte z Wessexu lady Louise. "Měli jsme pěkné ráno s Georgem a nemohu se dočkat příštího roku, až bude syn větší," prozradil princ William.

Teprve roční princ George přitom zůstal tentokrát doma. Rodiče Kate s Williamem však viditelně netrpěli nějakými přehnanými starostmi - působili odpočatě, drželi se za ruce, úsměvy rozdávali na všechny strany a ujišťovali, že si George své první Vánoce užívá a daří se mu dobře. Na otázku, kde nechali dítě, však museli podle Daily Mailu odpovídat hned několikrát.

Během vycházky do Sandringhamu přitom zaujalo u královské rodiny hned několik věcí - vřelé přivítání Kate královnou Alžbětou, která mladou vévodkyni políbila na tvář. Celkově pak i královna působila dobře naladěná, a v červeném kabátku s apartním kloboučkem dostala od přítomných dětí i řadu dárků.

Rošťácky pak působil princ Harry, který si nechal narůst mužný plnovous. Vtipkoval, že jde o "královskou tradici". Před kostelem přitom na členy královské rodiny čekalo kolem tří tisíc gratulantů, kteří přišli popřát Alžbětě a spol. hezké vánoční svátky.