Vévoda z Cambridge se projevil jako syn své matky. Ta se věnovala za svého života charitativní činnosti a v roce 1996 sama přihlížela operaci srdce. William se snaží odkaz své matky ctít a jít v jejích šlépějích. Proto se také rozhodl pro návštěvu nemocnice Royal Marsden v západním Londýně. A proč zrovna v této?

William je totiž jejím prezidentem od roku 2007, a tak si byl obhlédnout, koho vlastně zaměstnává. Práce dvou chirurgických týmů mu přišla naprosto neuvěřitelná a jejich nasazení si chválil. Vévoda z Cambridge se převlékl do lékařského na pozvání chirurgů Stuarta Jamese a Pardeepa Kumara, kteří byli vedoucími chirurgy celé operace.

Je to neuvěřitelné...

William strávil na operačním sále jen deset minut, ale byl uchvácen prací lékařů. „Je to mírně absurdní setkání,“ zhodnotil situaci sám William. Ale chválou rozhodně nešetřil. „Je to úžasné,“ divil se princ při pohledu do útrob člověka přes mikroskop. „Je to neuvěřitelné. Je to dost velký chirurgický výkon, že?“ Doplnil uchvácený William.

Na rozdíl od Williama Diana v roce 1996 strávila na operačním sále více jak čtyři hodiny při otevřené operaci srdce malého chlapce z Kamerunu.

Mladý královský pár nedá na Williamovu matku dopustit, vždyť její památku uctila i Kate (31) při odchodu z porodnice, když si oblékla šaty velmi podobné Dianiným z roku 1982.

Fotogalerie
8 fotografií