Porod Kate Middleton
Datum:
 
22:17

Princ William dnes vzdal hold své zemřelé mamince Lady Dianě, když svého provorozeného synka veřejnosti ukázal zabaleného ve stejné zavinovačce, do které ho před lety zabalila jeho maminka. Kate si pro změnu oblékla bledě modré puntíčkované šaty, které byly velice podobné těm, které si pro stejnou příležitost vybrala Lady Di.

 
21:23

Vévodkyně z Cambridge si pro jeden z nejdůležitějších momentů svého života oblékla bledě modré puntíčkované šaty od britské návrhářky Jenny Packham.

 
21:18

Princ William označil svého synka za pořádného cvalíka a také zavtipkoval, že již při narození má více vlasů než sám William. Na jménu pro miminko prý stále pracují a tak ho zatím nemohou zveřejnit.

 
20:29

Princ William po krátkém rozhovoru s novináři a fanoušky zašel zpět do nemocnice, aby o chvilku později vyšel s dětskou sedačkou, ve které odpočíval malý princ. Sedačku uložil do vozu a pak společně se svou ženou Kate odjeli. William jako správný moderní muž vůz i řídil.

 
20:15

Vévodkyně Kate, Princ William a jejich prvorozený syn právě opustili Nemocnici Svaté Marie a odpovídají na otázky novinářů. Davy šílí!

 
20:10

Prince William a Vévodkyně Kate by měli každouminutu opustit Nemocnici Svaté Marie v západním Londýně. Podle všech informací by šťastní rodiče měli k tisícům fanouškům čekajícím na královský pár promluvit pár slov.

 
19:48

Kate a Williamovi budou po odjezdu z Nemocnice Svaté Marie s péčí o chlapce pomáhat maminka Vévodkyně, Caroline Middleton, ale také zdravotní sestřička z londýnské luxusní nemocnice, kde Kate včera v 16.24 porodila.

 
19:34

Prince Charles oznámil, že prvorozeného syna Kate a Williama veřejnost spatří každou minutu. Fanoušci královského páru otevírají šampaňské a atmosféra před nemocnicí Svaté marie houstne!

 
19:06

Kate, Williama a jejich prvorozeného syna v nemocnici Svaté Marie před chvílí navštívil také dědeček Charles a jeho žena Camilla.

 
19:04

Tisíce fanoušků královské rodiny stále čeká před Nemocnicí Svaté Marie v západním Londýně. Na osmou hodinu večerní byl ohlášen možný odchod Vévodkyně Kate, jejího muže Williama a malého princátka z luxusní londýnské nemocnice a to si davy nemohou nechat ujít.

 
18:31

Maminka Vévodyně z Cambridge, Carole Middleton po návštěve své dcery a jejího novorozeného synka o miminku řekla, že je absolutně nádherné a že jsou velice šťastní, že jsou Kate i budoucí král v pořádku.

 
17:11

Královští potomci jsou většinou pokřtěni několik dní či týdnů po narození a může k tomu dojít na několika místech. Královna byla poktřena v soukromé kapli Buckinghamského paláce, William a Charles zase v hudebním salonu paláce.

 
16:48

Rodiče Vévodkyně z Cambridge, Carole a Michael Middleton dnes po třetí hodině navštívili svou dceru Kate, jejího muže Williama a novorozené princátko v nemocnici Svaté Marie. Prarodiče Carole a Michael byli zatím první návštěvou. Kate a William tak porušili další pravidlo. Doposud bylo zvykem, že královského potomka musela vidět nejprve královská rodina.

 
16:40

Princ William a Vévodkyně Kate vyjádřili své velké díky lékařskému týmu, který jim pomohl přivést na svět budoucího krále velké Británie. Chlapci na svět včera v 16.24 pomohl porodník Marcus Setchell z Nemocnice Svaté Marie v západním Londýně.

 

Britského královského potomka přivítalo 41 dělových salv ze zahrady Green Park u Buckinghamského paláce a dalších 62 salv z londýnského Toweru.

 
14:36

Jak to tak v Británii bývá, sluníčko na obloze dlouho nevydrželo. Na nadšené davy před porodnicí padá déšť. Snad princátku prší štěstí.

 
13:54

Bude to James, George nebo třeba Henry? Na odpověď si možná hezky dlouho počkáme. Rodiče musí totiž matrice jméno oznámit nejpozději do 24 dnů. A třeba Charles s Dianou s oznámením Williamova jména čekali celý týden!

 
13:13

Podle reportéra deníku The Sun nebude Kate s miminkem propuštěna dřív než v 19 hodin středoevropského času a není zatím ani vyloučeno, že v porodnici stráví ještě jednu noc. Oba jsou ale v pořádku. V proskleném tunelu nad vchodem porodnice čekají zástupy zaměstnanců a pacientů, kteří chtějí vše vidět na vlastní oči.

 
13:06

Kate a William vydali oficiální poděkování pracovníkům nemocnice: "Chtěli bychom poděkovat zaměstnancům Lindo Wing a celé nemocnice za jejich ohromnou péči, kterou jsme my tři byli zahrnuti. Jsme si vědomi toho, že to bylo pro nemocnici velmi rušné období, a chtěli bychom poděkovat všem - zaměstnancům, pacientům a návštěvám za to, že měli pochopení."

 
12:32

Na královské návštěvě Yorkshiru se Charles také dušoval, že nemá nejmenší tušení, jak se jeho vnuk bude jmenovat. Vypadá to, že Kate a William jsou pěkní tajnůstkáři, otázkou je, jestli z nich tajemství nevymámila alespoň sama její výsost královna Alžběta.

 
11:59

Camilla se na roli nevlastní babičky velmi těší a je si jistá, že novopečený dědeček Charles ji také zvládne. "Myslím, že je to báječná zpráva. Maminka, tatínek a syn jsou v pořádku. Je to báječná a povznášející novina pro celou zemi. Pro dědečka je to vzrušující - s dětmi to velmi umí," prozradila. Charles zaroveň přiznal, že vnouče večer zapili šampaňským. "Ale jen trochu," usmál se.

 
11:54

Při tradičním střídání stráží v Backinghamském paláci bude hrát skladba Congratulations. Ve 14.00 tamního času se také na tři hodiny rozezní zvony Westminsterského opatství, kde se Kate s Williamem brali.

 
11:47

Bratr princezny Diany hrabě Spencer se připojil ke gratulantům. "Můj otec nám vždycky vyprávěl, jak se Diana narodila v nádherný horký den v červenci roku 1961. A tohle je další takový šťastný letní den, jen o půl století později," řekl dojatě.

 
11:40

Malý princ dnes rozhodně nespatří svého strýce Harryho, který slouží jako voják na základně RAF ve Wattishamu ve východní Anglii, a nepochová ho ani jeho šťastný dědeček Princ Charles, který pokračuje ve své cestě po hrabství Yorkshire, odkud zamíří do Walesu.

 
11:29

Do porodnice za Kate dorazil její dvorní kadeřník, spekulace o jejím dnešním propuštění tak nabírají na obrátkách.

 
11:28

Izraelský prezident Šimon Perez poslal Kate a Wiliamovi rozkošný dárek. Dupačky, jejichž součástí je i kravata nesou nápis "Od Izraele s láskou".

 
11:15

V ulicích Londýna slavily v noci narození následníka trůnu tisíce lidí. Většina pamětihodností byla ozářena modrou barvou na znamení toho, že se narodil chlapec. Oblohu ozářily i blesky, nad britskou metropolí se totiž přehnalo několik bouřek.

 
11:09

Královský porodník Marcus Setchell prohlédl Kate i miminko v 8.30 a během dopoledne rozhodne, zda je propustí domů.

 
11:02

Podle informací z porodnice strávil William noc v jiné místnosti než Kate a miminko. Do Kensingtonského paláce odjedou možná už dnes odpoledne, čerstvá maminka tam bude mít k dispozici veškerou péči. Pomáhat jí bude také její matka Carol a sestra Pippa.

 
10:36

Britové také okamžitě začali spekulovat o tom, kdo se stane kmotrem princátka. Favority jsou pochopitelně sourozenci Kate a Williama, krásná Pippa a bouřlivák Harry.

 
10:13

Už od okamžiku, kdy bylo oznámeno, že Kate s Williamem čekají potomka, začali se vědci předhánět ve vytváření modelových portrétu, jak na základě genetických informací bude dítě vypadat. Princ z Cambridge bude rozhodně fešák.

 
09:56

Třetí následník královského trůnu se narodil ve znamení Raka, stejně jako jeho otec William a jeho zesnulá babička Lady Diana. Co mu daly do vínku hvězdy si můžete přečíst zde:

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-kralovske-rodiny/202562/jake-bude-kralovske-miminko-vime-co-rikaji-hvezdy.html

 
09:35

Slaví Britové po celém světě. Ministerstvo obrany zveřejnilo leteckou fotografii, na níž vojáci námořnictva vítají budoucího krále nápisem BOY (chlapec).

 
09:11

Britské deníky se předhánějí v originalitě. Zatímco server Guardian nabízí vypnutí všech článků o královské rodině, je-li čtenář republikán, server The Sun dnes změnil své logo na The Son, což v angličtině znamená syn.

 
08:48

Podle deníku Daily Mail si Kate a William nenechali dopředu říct pohlaví miminka.

 
08:31

Princ William nyní odchází na čtrnáctidenní rodičovskou dovolenou během níž bude pobírat necelých 5000 korun týdně.

 
08:12

Brzy také bude oznámeno jméno dědice královské koruny. Nejvíce se sází na Jamese a George.

Více zde: http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-kralovske-rodiny/202560/jak-se-bude-jmenovat-kralovsky-potomek-v-sazce-je-james-nebo-george.html

 
07:39

Před dveřmi do porodnice stále vyčkávají davy novinářů, celá Británie spekuluje o tom, že by Kate s miminkem mohli propustit již dnes.

 
07:03

Do nemocnice překvapivě nedorazil nikdo z příbuzných, a to dokonce ani Middletonovi. Podle zdroje serveru Daily Mail si Kate a William přáli být ve svém rodinném štěstí pár hodin sami. I proto došlo k slavnostnímu oznámení narození královského dědice až čtyři hodiny po porodu.

 
22:48

Princ William o narození syna nejprve informoval královnu Alžbětu II., která se podle tradice má dozvědět zprávu jako první, následně i svého otce Charlese a bratra Harryho. Mezi prvními, kdo se o novém členovi královské rodiny dozvěděl, byl podle televize SkyNews také britský premiér David Cameron.

 
22:43

Stovky novinářů a lidí stále čekají před Nemocnicí Pany Marie. Princ William je podle všech informací stále se svou ženou a jejich čerstvě narozeným synem.

 
22:36

Fontána na Trafalgarském náměstí v Londýně se zbarvila do modra. Chlapce, kterého na svět přivedla v půl páté odpoledne našeho času Vévodkyně Kate, oslavuje celý svět.

 
22:12

Buckinghmsský palác v tiskovém prohlášení oznámil, že se Vévodkyni Kate a jejímu synovi daří dobře a noc stráví v nemocnici St. Mary´s. Sázkaří nejvíce vsázejí na jméno James.

 
22:05

Vévodkyně Kate dnes odpoledne porodila chlapce. Oznámil to královský palác. Královský dvůr oznámením o narození nového dědice trůnu porušil tradici, kdy se zpráva o porodu nejprve vyvěšuje na stojan před Buckinghamským palácem.

 
22:02

Princ Charles je nesmírně pyšný, že se stal poprvé dědečkem. Se svým vnukem se hodlá brzy setkat. Rodičovství pokládá za mimořádnou událost v životě každého člověka a je nesmírně šťastný, že porod proběhl v pořádku.

 
21:57

Kate přivedla chlapečka na svět po patnáctihodinovém, přirozeném porodu. Miminko váží přes 3,8 kilogramů. Oba jsou v pořádku a Británie šílí radostí.

 
21:51

Zástupci Buckinghamského paláce před budovu vystavili zprávu o narození prvního potomka Kate a Williama.

 
21:44

Prvorozený syn Vévodkyně z Cambridge a Prince Williama váží přes 4 kilogramy. William byl celou dobu u porodu. Zbytek královské rodiny čekal na výsledek v Buckinghamském paláci

 
21:34

Manželka Prince Williama Kate porodila v 5.24 našeho času chlapce.

 
19:46

Ve chvíli, kdy bude známo, zda se Kate narodila holčička, nebo chlapeček, se v okně Nemocnice St. Mary´s objeví člověk s obálkou, ze které bude zřejmé,  jakého pohlaví je královský potomek. Vévodkyně z Cambridge se rozhodla pro přirozený porod. Do londýnské nemocnice nastoupila dnes ráno v 5.30 a na porodním sále je již více než 14 hodin.

 
18:23

Navzdory obrovskému horku se tisíce Britů sešly před Buckinghamským palácem a nemocnicí Svaté Marie, aby byly při tom, až Kate přivede na svět svého prvního potomka. Vévodkyně z Cambridge má za sebou více než 12 hodin porodních bolestí a podle všech informací je v naprostém pořádku.

 
17:41

Britský premiér David Cameron žádá Společenství národů o změnu v zákoně, která by zajistila, aby pokud Kate porodí holčičku, mohla být královnou.

 
16:57

Britská královna Elizabeth přijela dnes odpoledne do Buckinhamského paláce, kde spolu s ostatními členy královské rodiny očekává novinky o tom, jak probíhá porod Kate.

 
16:30

Za několik hodin po té, co Vévodkyni z Cambridge přivezli do nemocnice St. Mary´s s porodními bolestmi, sázková kancelář Ladbrokes zaznamenala neuvěřitelných 50 000 sázek na jméno dítěte.

 
16:15

Podle toho, zda se Kate narodí holčička, nebo chlapeček, zbarví se fontána na Trafalgarském náměstí v Londýně do modra, nebo do růžova.

 
15:39

Pokud se královské dítě narodí dnes ve znamení Raka, bude velmi citlivé povahy. Jestli se narodí zítra ve znamení Lva, měla by být jeho povaha odvážná.

 
15:33

Na místě jsou stovky novinářů z celého světa. Před nemocnicí St. Mary's mají vyhrazený prostor přímo před vchodem. Nesmí však překročit zábrany. O pořádek se na místě starají stovky policistů.

 
15:11

V den pravděpodobného narození miminka vévodkyně Kate je v britské metropoli opravdové horko. Teploty v Londýně dosahují 32,8 °C!

 
14:36

Miliony lidí po celém světě netrpělivě očekávají narození královského potomka. Dlouhé čekání si zkracují tím, že sázejí nato, jaké bude mít dítě jméno. Podle britských sázkařů je nejčastějším favoritem mezi ženskými jmény Alexandra a mezi mužskými George (Jiří).

 
14:23

Královna Alžběta II. je ve Windsdorském hradu a o stavu Kate je informována každou chvilku. Princ Charles je mezitím v Yorkshiru. Nastávající otec, princ William, ani na chvíli Kate neopustil. V luxusním Lindově křídle má ostatně polohovatelné křeslo, satelitní televizi a nadstandardní toalety.

 
14:02

Po narození dítěte bude oznámeno světu pouze jeho jméno, pohlaví a váha. Jméno se zobrazí až na panelu u Buckinghamského paláce.

 
13:36

Před Buckinghamským palácem už postávají tisícovky zvědavců. Právě před sídlem britské královské rodiny bude ohlášeno narození královského miminka.

 
13:31

Toto je vůz, kterým byla vévodkyně Kate ráno převezena do nemocnice. V automobilu byl i princ William, který je jí po celou dobu porodu velkou oporou.

 
13:19

Kate je v nemocnici již přes šest hodin. Po celou dobu je jí po boku princ William.

 
12:55

Tento muž se nemůže čekat dočkat narození královského miminka. Před nemocnicí St. Mary’s drží v ruce obraz, na kterém je vévodkyně Kate namalována jako světice a v náručí má miminko s královskou korunkou na hlavě. Možná už to hraničí s posedlostí, ale popularita Kate a Williama prostě ve Velké Británii nezná hranic.

 
12:44

Podle serveru ipswitchstar se očekává narození královského miminka do dvanácti hodin. Nejde ale o nic nepřirozeného. Podle současných zpráv od zdroje z královské rodiny probíhá porod podle plánu.

 
12:35

Tento muž, Terry Hutt, kempoval před nemocnicí St. Mary’s několik dní, aby narození královského dědice nepromeškal.

 
12:31

O porodu Kate koluje po internetu čím dál tím víc vtipů. Spousta uživatelů sociálních sítí vtipkuje o tom, že by mělo být královské miminko představeno světu jako v rodinném animovaném snímku Lví král. Vypadat by to prý mohlo nějak takhle.

 
12:13

Poté, co se královské miminko narodí, se radostnou zprávu dozví nejdříve královna Alžběta II, premiér David Cameron a rodina Middletonových. Teprve poté bude informována veřejnost.

 
12:05

Podle všech zdrojů je Kate stále v rané fázi porodu. Před nemocnicí St. Mary’s se mezitím shlukují stovky nadšenců, kteří očekávají zprávu o narození královského miminka. A vypadá to, že si ještě několik hodin počkají.

 
11:46

Celá Velká Británie si klade otázku, jakého bude královské miminko znamení. Pokud se narodí ještě dnes, bude to rak. Pokud ho Kate porodí až zítra, narodí se do znamení lva.

 
11:41

Podle nastávajícího dědečka prince Charlese nejsou o porodu Kate známy žádné další informace. „Žádné nové zprávy,“ řekl televizi Sky News.

 
11:37

Kdy se dědic královského trůnu asi tak narodí? Princezna Diana (†36) rodila Williama (31) dlouhých 16 hodin!

 
11:33

Na sociálních sítích se to hemží falešnými profily členů královské rodiny. Na Twitteru například princ Charles vzkazuje: "Tlač, Kate, tlač!" Samozřejmě nejde o skutečného prince...

 
11:27

Jak to teď vypadá v nemocnici St. Mary's? Možná takto! Podívejte se na fotku dvojníků Kate a Williama, která se šíří sociálními sítěmi.

 
11:12

I když už vévodkyně rodí, není jasné, kdy děťátko přijde na svět. Podle doktorů může rodit několik hodin.

 
11:10

Princ William a vévodkyně Kate stále nevědí pohlaví miminka. Dozví se ho stejně jako zbytek světa až po jeho narození.

 
11:06

Porod Kate sledují u nemocnice St. Mary’s i asijští turisté. Cvakající fotoaparáty v jejich rukách nemohou chybět.

 
11:01

Po boku Kate je v porodnici i nastávající otec princ William. Podle několika zdrojů je s vévodkyní i její sestra Pippa a matka Carole Middleton.

 
10:57

„Kate rodí přirozenou cestou a vše probíhá dobře,“ tvrdí zdroje britského Daily Mailu. Deník má na místě několik reportérů a mluvil se zaměstnanci nemocnice St. Mary's.

 
10:53

Na sociální síti Twitter se již objevily nechutné vzkazy ohledně porodu Kate. „Bude to chlapeček nebo holčička? Já doufám, že potrat,“ napsal uživatel Glenntertain.

 
10:39

Narození dítěte bude oznámeno tradičním způsobem ve spojení s novými médii. Lékaři po porodu napíší krátké oznámení, jež bude obsahovat informaci o pohlaví dítěte, jeho váhu, čas narození a stručnou zprávu o zdravotním stavu novorozence a matky. Papír podepsaný členy lékařského týmu pak bude předán zaměstnanci, který jej za policejní asistence odveze do Buckinghamského paláce. Tam jej umístí na stojan před bránou, aby si zprávu mohli přečíst kolemjdoucí.

 
10:36

Před nemocnicí stojí stráž a hlídá, aby se nikdo z novinářů náhodou nepokusil dostat dovnitř.

 
10:17

Porod má vést Marcus Setchell, bývalý gynekolog královny Alžběty II.

 
9:58

Miminko se mělo původně narodit 13. července v sobotu, ale na svět se mu z královského lůna moc nechtělo.

 
9:47

Královský palác dnes oznámil, že potomek, který dnes přijde na svět, bude mít titul Princ nebo Princezna z Cambridge.

 
9:21

Ve stejné nemocnici se narodili princové William a Harry, které tam prodila princezna Diana.

 
9:19

"Vévodkyně odjela autem z Kensingtonského paláce do Lindova křídla nemocnice Panny Marie společně společně s vévodou z Cambridge (Williamem)," oznámil palác ve svém prohlášení.

 
9:16

Kate přijela zadním vchodem, takže novináři, kteří už zhruba dva týdny hlídkují před nemocnicí ve dne v noci měli smůlu...

 
9:05

Kate byla do nemocnice St. Mary Hospital v Paddingtonu přijata krátce před šestou hodinou ranní. Doprovodil jí tam samozřejmě princ William. Zprávu záhy potvrdil královský palác.

 
9:00

A je to tady! Nejsledovanější miminko světa se právě klube na svět! Během několika hodin přijde na svět královský potomek a možný dědic trůnu, děťátko vévodkyně Kate a prince Williama. Královský porod pro vás sledujeme online.

Fotogalerie
14 fotografií