Kate má termín přesně dnes. William si s tím ale hlavu neláme a v neděli se chce vydat 161 km od domova hrát pólo. Kate ho ale následovat nebude. Nechce opustit »bezpečnou zónu« Londýna, kdyby náhodou přišly kontrakce.

Kudy Kate pojede?

Varianty pro rychlý převoz těhotné Kate, jsou dvě. Jedna noční a jedna denní. Pokud na ni kontrakce přijdou mezi půlnocí a pátou ráno, bude muset celý Hyde Park objet. Bude totiž zavřený – dokonce i pro královskou rodinu, a to je co říct! Cesta bude trvat mnohem déle, je tedy riziko, že by to do nemocnice nemusela stihnout včas.

A pokud to na ni přijde přes den, pojede přímo skrz Hyde Park, okolo Dianiny fontány. Doprovod jí samozřejmě bude dělat policie a cesta by měla zabrat asi 11 minut.

Kudy Kate pojede?
Autor: Google Maps

Přísná bezpečnostní opatření

A protože se královské děťátko nerodí každý den, v nemocnici nezůstává kámen na kameni, všichni pracovníci jsou v pohotovosti. Nemocnice se sice nezavře, ale pacienti budou muset dodržovat přísná bezpečnostní pravidla. Ještě v pátek ráno policie dělala masivní opatření, aby se královský pár cítil jako v bavlnce a nikdo na ně nemohl!

William pojede hodinu

William by měl být z Gloucestershire zpět na zavolanou do dvou hodin. Kdyby využil výhod svého postavení a vzal s sebou policii, cestu by mohl stihnout za hodinu.

Porodí v luxusu

U porodu má být i Katina matka, takže vévodkyně bude mít podporu. Rodit bude v nemocnici sv. Marie v Paddingtonu v centru Londýna. Předběžně se počítá s třídenním pobytem v celkové ceně přes 300 000 korun. V pokoji je luxusní koupelna s WC, satelit, televize, internet, rozhlas, lednička a trezor na osobní cennosti. Kate bude mít pro sebe celé patro.

Fotogalerie
6 fotografií