Nesnadný život mají někdy členové královské rodiny. A zdánlivé banality jim mohou pořádně znepříjemnit život.

Také se zdá, že vévodkyně Kate má v poslední době zkrátka smůlu. Ještě ani nevyprchal skandál s nahými fotkami a už musí řešit další přehmat.

Vévodkyně totiž dorazila se svým manželem Williamem (30) nevhodně oblečená na recepci na Šalamounových ostrovech, kam jeli slavit diamantové výročí královny Alžběty II.

Ačkoliv se královský pár snažil potěšit místní obyvatele, nakonec z toho byly velké faux pas a rozpačité pohledy. Kate a William si totiž vzali oděv, který je typický pro úplně jinou zemi. Pestrobarevné šaty a svítivě modrá košile jsou známé z Cookových ostrovů. Čert aby se v tom vyznal, si možná říkala Kate v nečekaných nesnázích...

Královský pár se však o přešlapu dozvěděl až při večeři, do té doby si totiž hostitelé drželi dekorum a manželům nic neřekli.

Mezitím v Evropě... Aféra se snímky pokračuje

A jako ve filmu se střihem můžeme přenést do Evropy. Zde se i nadále vyšetřuje, kdo je autorem fotografií polonahé Kate. Vzbudily toziž nejen pohoršení britské královské rodiny, ale zveřejnil je i tisk v Irsku, Francii, Itálii, Švédsku či Dánsku.

Právě francouzská justice bude vyšetřovat, kdo snímky vévodkyně z Cambridge pořídil. Kontroverzní fotografie byly totiž pořízeny během dovolené Williama a Kate v jižní Francii a otiskl je francouzský časopis Closer.

Královská rodina si zatím soudně vymohla zákaz dalších dotisků, odstranění snímků z internetových stránek i to, že časopis musel Williamovi a Kate odevzdat digitální nosiče obsahující fotografie.

Soud časopisu rovněž nařídil zaplatit princi Williamovi a jeho manželce odškodné 5000 eur (123 tisíc korun) a poškozená dvojice podala trestní oznámení u soudu v Narrete kvůli hrubému porušení soukromí.

Soud s tím souhlasil - snímky byly podle něj pořízeny, když byl pár "na terase soukromého domu obklopeného parkem, několik set metrů od veřejné ulice, takže mohl oprávněně předpokládat, že je chráněn před kolemjdoucími". Stopy po fotografovi prý vedou do Irska.

Fotogalerie
4 fotografie