Kate čekala dlouhých osm let, ale nakonec se její partner William vyslovil a požádal ji o ruku. Královská svatba se konala loni 29. dubna. Sjely se na ni osobnosti evropských monarchií, v přímém přenosu slavnostní den sledovaly miliony lidí.

Novomanželé hned druhý den odjeli na svatební cestu. A od té doby všichni čekají, až pár oznámí, že čeká miminko. Uplynul ale rok a stále se nic neděje.

Mánie v Británii

Kde je problém? Kvůli stresu ze svatby Kate hodně zhubla a po svém dni D hubla dál, takže se spekulovalo, že nemůže otěhotnět kvůli začínající anorexii. Pak William odjel na několikatýdenní služební cestu, takže se těhotenství jeho ženy zase oddálilo. Jenže Britové už jsou hodně netrpěliví. Přejí si královského potomka, a to co nejdřív.

Drží si Kate tašku před bříškem? Hurá, princátko je na cestě! Nenapila ani ze zdvořilosti na veřejné akci alkoholu? Skvělé, to už je určitě "vtom"! Dokonce i jinak poměrně seriózní magazín People přiostřil a na titulních stranách propírá možné těhotenství krásné vévodkyně.
Ostastně, jedna z královských tradic je i otěhotnět do roka po svatbě. Povedlo se to už královně Alžbětě II. i matce Williama, princezně Dianě (†36), která v roce 1997 zemřela při autonehodě.
Zdá se, že královské povinnosti jsou složitější, než si Kate myslela. Myslí ale vůbec Britové na to, co si přejí Kate a William? Třeba prostě jen ještě rodinu zakládat nechtějí. Třeba touží cestovat, poznávat svět a nové lidi. Každopádně tlak na ně je neúprosný.
Fotogalerie
12 fotografií