Nejdřív byla Charlesovou milenkou, v roce 2005 se pak Camilla stala jeho oficiální partnerkou. Jenže v jejich manželství to údajně neklape zrovna ideálně. Během posledních let se objevily v britském tisku zvěsti o plánovaném rozvodu.

Nespokojená se jeví hlavně Camilla. Prý ji na Charlesovi vadí přílišná pořádkumilovnost, s čímž se však dá ještě žít. Horší už je to ale s Charlesovou údajnou panovačností. Že ji vévodkyně z Cornwallu nemůže jen tak překousnout, sdělila její kadeřnice Jo Hansford.

"Camilla nemůže vydržet panovačnou povahu a princovy věčné požadavky. Navíc nenávidí tlak, pod který je jako člen královské rodiny vystavena," prozradila listu Daily Star Sunday.

Rodinou idylku tak doma Charles a Camilla rozhodně nemají. A potvrzují to i spekulace, že raději než s manželem pobývá Camilla ve svém domku na malebném anglickém venkově v Cotswoldu.

Další rozvod? Pro královskou rodinu by šlo o katastrofu

Ne že by to bylo poprvé, kdy by se k něčemu podobnému v historii královské rodiny schylovalo. Potomci královny Alžběty II., která nedávno oslavila 60 let na trůnu, už ostatně mají pár rozvodových afér za sebou.

A své si přidal i princ Charles, který se v srpnu 1996 oficiálně rozešel s princeznou Dianou, což jeho královské matce přidělalo pořádně hluboké vrásky na čele. Ale rozvést se podruhé? To snad ne...

Mohlo by to výrazně poškodit image celé královské rodiny. A to jistě nebude chtít Alžběta II. dopustit. I když se dlouho spekulovalo i o tom, že Camillu příliš "nemusí".

Fotogalerie
6 fotografií