Rozvod byl velmi dramatický. Rozsudek padl až u odvolacího řízení u Městského soudu v Praze. Rozhodnutí podpořil fakt, že Lobkowicz žije už pět let s operní pěvkyní Zdenkou Belas a čekají společně prvního potomka.

„Jsem velice šťastný,“ svěřil se Blesku bezprostředně po rozvodu Jiří. „Mám konečně těžké období za sebou a mohu se plně věnovat Zdeničce a brzy taky našemu miminku,“ jihl mělnický zámecký pán.

Svatba hned tak nebude

Svatbu však oba ještě odkládají. „Mám rizikové těhotenství, takže potřebuju klid,“ přiznala Blesku Zdenka Belas. „Teď se soustředím hlavně na to, aby naše dítě bylo zdravé. Jiří mě sice neoficiálně požádal o ruku, ale musíme obřad ještě odložit,“ dodala pěvkyně. Jejich vztah s Jiřím je prý i po pěti letech stejně romantický jako na počátku.

Cesta Lobkowiczových k rozvodu byla hodně klikatá. Vzhledem k tomu, že bývalí manželé mají švýcarské občanství, přibyly k tahanicím o majetek ještě spory o to, podle kterého práva rozvod proběhne. Ve srovnání s českým právem zahrnuje totiž švýcarské větší finanční povinnosti k exmanželkám. Jiří proto odevzdal na ambasádě švýcarský pas a nechal si jen české občanství. „Stejně jsem v Čechách šťastnější,“ prohlásil.

Bettina nechce být "zahořklá bába"

Zatímco on vztahy s rodnou zemí zpřetrhal, jeho dnes již exmanželka Bettina nedá na Švýcarsko dopustit. „Dobíjím si tam baterky,“ přiznala. Rozvod bere statečně. „Koukám se dopředu. Nedopustím, aby ze mě byla zahořklá bába,“ řekla před časem pro iDnes.

Jiří a Bettina se poznali na vysoké škole. V roce 1983 se oficiálně zasnoubili a o pět let později vzali. Od počátku 90. let žili v České republice, na niž by si Bettina po majetkovém vypořádání ráda uchovala památku v podobě honosného domu blízko Lobkovického paláce v pražské Vlašské ulici a podílu v rodinné firmě.

Fotogalerie
4 fotografie