K oltáři přivedl Charlene Wittstock po červeném koberci lemovaném pestrou bílou ozdobou její otec Mike Wittstock. Nevěstu, která na sobě neměla ani jeden šperk a očividně se velmi soustředila, doprovázelo ve svatebních šatech s několikametrovou vlečkou sedm družiček. Ženich oblékl bílou důstojnickou uniformu karabiníka.

Pár oddal monacký arcibiskup Bernard Barsi a podobně jako v pátek při civilním sňatku šla nevěstě Charlene za svědkyni její kamarádka a Albertova příbuzná Donatella Knecht de Massy. Knížeti formálně soužití potvrdil americký bratranec Christopher LeVine. Kníže měl poněkud problémy nasadit Charlene snubní prsten, nakonec se mu to ale povedlo. Charlene tento moment přešla bez rozpaků a s bravurní společenskou noblesou.

Mše zakončená náboženskou písní Ave Maria trvala celkem hodinu a půl. Pár krátce po půl sedmé hodině večerní nasedl do připraveného hybridního Lexusu LS 600 HL, aby se projel celým Monackým knížectvím.

V domech druhého nejmenšího státu světa v tu dobu propuklo pravé svatební nadšení! Na terasách i v autech vlály červenobílé vlajky Monaka, nechyběly ani symboly Jihoafrické republiky, kterou Charlene Wittstock svého času reprezentovala v plavání. Večerní program, který pro oba svatební dny představoval opravdové vyvrcholení, naplnila špičková kultura. Vystoupil známý italský tenorista Andrea Bocelli a americká sopranistka Renée Fleming. Organizátoři také přichystali i ohňostroj a taneční bál.

Fotogalerie
13 fotografií