Novomanželé Kate a William chtěli po svatebním shonu oddych od společenských a formálních akcí, ale plány jim nakonec nevyšly. Kvůli dopadení teroristy bin Ládina by se to nehodilo, navíc William hned po svatbě musel nastoupit do práce. Nyní se ale objevila zpráva, že zamilované hrdličky už od úterního rána cvrlikají na líbánkách.

Podle spekulací některých médií se novomanželé původně měli vydat na Seychelly. O pronájmu jednoho ze seychellských ostrovů (North Island - Severní ostrov) britskému královskému domu údajně informoval list Hamburger Abendblatt makléř s ostrovy Farhad Vladi ze společnosti Private Island.

Původně se v médiích objevovaly i domněnky o soukromých ostrovech v Karibiku, Jordánsku či Africe jako možných destinacích pro královské líbánky. Výběr místa pobytu je ale nakonec jiný. Novomanželé si nepřejí přesné zveřejnění destinace, kde budou trávit líbánky, kvůli bezpečnosti a zachování soukromí. Navíc ani novomanželský pár do poslední chvíle nevěděl, kam poletí.

Novomanželé se ubytovali na jednom z ostrovů Indického oceánu v luxusní vile, která stojí 4 tisíce liber za noc, v přepočtu cca 100 tisíc korun. Kdyby tam měli strávit celých čtrnáct dní, líbánky by je vyšly na v přepočtu 1,5 milionu korun. Vila je umístěna na jednom z nejkrásnějších a nejromantičtějších ostrovů na světě v Indickém oceánu. Na ostrov byli dopraveni soukromým letadlem a poté vrtulníkem.

Fotogalerie
15 fotografií

Dva důstojníci Scotland Yardu byli na obhlídce ostrovu už tři týdny předem, aby se ujistili o jeho bezpečnosti. Středisko, které je obklopeno kokosovými háji, nabízí téměř úplnou izolaci. Jeho bílé písečné pláže jsou omývány křišťálově tyrkysovou vodou a jsou útočištěm pro mořské želvy.

Kate s Williamem budou mít k dispozici vlastního kuchaře a obsluhu. Vila poskytuje i vlastní sladkovodní bazén, zahradu a pavilon na cvičení jógy. To kdyby si vévodkyně chtěla zacvičit.

"Je to jedno z nejkrásnějších míst na světě. Co vše byste chtěli od líbánek, krásné pláže, tropické podnebí, moře a úplné soukromí," prozradil Daily Mailu tajný zdroj, který je o svatební cestě dobře informován.