Slovenská dívka odešla do Londýna již v roce 1996. Třináct let vykonávala nejrůznější práce, ale před dvěma roky narazila na Královskou školu vyšívání, jejíž patronkou je anglická královna.

Podepsala jsem smlouvu o mlčenlivosti

"Od dětství jsem ráda vyšívala, vždy to bylo moje hobby," cituje Gábinu slovenský server čas.sk. "Královská škola je nejlepší školou technického vyšívání na světě. Už v roce 1953 vytvořili vlečku, kterou měla královna Alžběta II. na své korunovaci," uvedla Gábina, která na škole získala cenný certifikát.

S majitelkou profesionálního studia, které tvořilo svatební šaty pro budoucí princeznu Kate, se seznámila teprve nedávno. Dva týdny před královskou svatbou Gábinu oslovila, zda nechce být součástí týmu, který šaty ušije.

"Nejprve jsem musela podepsat smlouvu o mlčenlivosti" zdůraznila Gábina. Kate totiž chtěla jejich podobu do poslední chvíle utajit před veřejností i Williamem.

Ruce jsem si myla každých třicet minut

"Krajku jsem našívala tenkou hedvábnou nití," popsala Gábina, která prozradila i několik zajímavostí. "Vyšívaly jsme od rána do večera, některé z holek i celou noc. Ruce jsme si umývaly každých třicet minut a nitě nemohly být delší než třicet centimetrů," uvedla mladá Slovenka.

Nikdo ze členů týmu nevěděl, jak budou šaty definitivně vypadat. "Všechny části šatů, které jsme s děvčaty vytvořily, jsme jen posunuly dalším krejčím a návrhářovi," zdůraznila dívka, která chce svůj život zasvětit právě vyšívání. Kromě svatebních šatů vytvořilo studium pro Kate také závoj a střevíčky.

Fotogalerie
6 fotografií