Princ Harry šel staršímu bratrovi Williamovi, který si 29. dubna bral Kate Middleton (29), za svědka. To obnášelo i povinný proslov na posvatebním večírku. A ten stál za to.

Podle kamarádů Thomase Van Straubenzeeho a Guye Pellyho si Harry řeč připravoval dlouhých čtrnáct dní dopředu, aby byla opravdu perfektní. A to se mu povedlo. Tři sta hostů, kteří byli přítomni na sváteční hostině a poslouchali ho, dojal i rozesmál.

Švagrovou si pochvaluje

Svědci tvrdili, že slza ukápla i nevěstě Kate. Harry o své nové švagrové totiž mimo jiné řekl, že ji bere jako sestru. “Harry vyprávěl, že Kate bratrovi hned schválil, protože se mu líbily její nohy. To ale při řeči neřekl, aby ji neztrapnil,” dodal jeden z jeho kamarádů. Prý dříve označil její nohy za přímo vražedné... “William nebyl romantik, než potkal Kate, takže když jí vrkal do telefonu, věděl jsem, že je to vážné,” řekl ještě Harry za hlasitého aplausu.

Také dodal, že ho jejich dlouhý vztah inspiroval. Jestli to myslel doslova, už neřekl. Později se ale naklonil ke své přítelkyni Chelsy Davy a pošeptal jí do ucha: "Budeš další!" Třeba tím opravdu myslel, že si ji chce vzít a následovat tak bratra do chomoutu.

Imitace všechny pobavila

Hezky mluvil i o Williamovi. “Harry o Williamovi řekl, že je to perfektní bratr. Byla to přesně taková řeč, jakou by měl pronést svědek. Byl hodně vtipný. Několikrát o něm ze srandy prohlásil, že je vůl,” řekl jeden z hostů večírku.

Podle britského listu News Of The World ještě Kate politoval, že si bere plešatého muže, a dodal, že on je až na zrzavé vlasy hezčí než její manžel. Na závěr je imitoval. Dělal, že Kate říká Williamovi "Billy" a on jí naopak "bejby". Všichni včetně novomanželů se smáli a tleskali mu.

Skákal do tančícího davu

Když už měl Harry projev svědka za sebou, mohl už si jen užívat. A jak je známo, to mu jde nejlépe. Na večírku se pořádně rozparádil. Když byla zábava v plném proudu, zahodil marockou čepici a vrhl se do tancujícího davu.

Potom vylezl na okenní parapet, kde tančil s rozepnutou košilí. Odtamtud skočil jako rocková hvězda do lidí na parketě. Co by na to asi řekla babička princů, britská královna Alžběta II.

Fotogalerie
15 fotografií