1.     Královská výsost

Po svatbě ji Britové u celý svět budou oslovovat vaše královská výsosti. V den svatby královna Alžběta II. Oznámila, že Kate získává oficialní titul vévodkyně z Cambridge.

2.     Druhé housle

Kate si bude muset zvyknout na život ve stínu svého manžela. Na oficiálních akcích se musí manželka prince Williama pohybovat krok za svým manželem.

3.     Přísná ochrana

Na každém kroku bude chráněna policií a bodyguardy. Už v posledních týdnech se po jejím boku stále objevovala seržantka Emma Porobert z londýnské policie.

4.     Přísně tajné

Z bezpečnostních důvodů musí všechno podléhat utajení. Například i cíl svatební cesty. Ten zatím ví akorát William, který ho neprozradil ani Kate. Mluví se o Jordánsku, Austrálii nebo Jihoafrické republice.

5.     Domov

I když už s Williamem delší dobu žijí, až teď se oficiálně přestěhují do domu v Aglesey ve Welsu. Tam ji budoucí dva roky čeká život manželky britského vojáka.

6.     Princezna bezstarostná

Teď jí začíná život v opravdovém luxusu. I když William a Kate oznámili, že ve Walesu nebudou mít služebnictvo, mají k dispozici všech královských sluhů, šoférů, kuchařů, zahradníků….

7.     Život v Londýně

V Londýně si nový pár musí připravit své sídlo. Do teď žil William společně s Harrym v apartmánu v Clarence House. Teď se  s Kate nastěhuje do Kensington Palace.

8.     Nezaměstnaná

Jako členka královské rodiny nebude mít Kate žádné zaměstnání na plný úvazek. Už před pár měsíci se vzdala funkce ve firmě svých rodičů.

9.     Bez šeků

Musí se vzdát šekové knížky. Má se tím zabránit tomu, aby někdo zfalšoval její podpis a uskutečnil nákupy na její konto.

10.  Termíny, termíny

Už 10. června se musí připravit na oslavu 90. narozenin Williamova dědy prince Philips a hned den nato je vojenská přehlídka k 85. narozeninám královny. A 30. června odlétají na první oficiální návštěvu do Kanady.

11.  Dvorní dáma

Kate si musí vybrat svojí dvorní dámu. Zřejmě se rozhodne pro svojí sestru Pippu a nebo pro Williamovu asistentku Helen Asprey. Dvorní dáma bude Kate doprovázet na oficiálních událostech.

12.  Nejlepší oblečení

Kate si musí vybrat vlastní návrhářku. Mluví se o Nikki Pennie a Amandě Sheppard. Od Kate se odteď očekává, že bude nejlepší oblečenou ženou britského impéria.

13.  Angažování

Mezi Windsorovcemi si Kate musí vytvořit svůj vlastní profil. Samozřejmostí je angažovat se v charitě. Od Kate se očekává, aby se zajímala o sport, umění, divadlo a módu.

14.  Zákaz alkoholu

Kate si musí dávat pozor na to, aby ji fotografové ne veřejnosti nepřistihli s sklenkou alkoholu. Jde o nepsané pravidlo v královské rodině. Nedodržuje ho pouze její švagr Harry.

15. Porodit syna

Od svatby se celý svět soustředí na bříško Kate. V ideálním případě porodí dítě devět měsíců po svatbě. Nejlepší by byl syn.

Fotogalerie
12 fotografií