Po polibku, který dojal národ, nasedli novomanželé do 38 let starého naleštěného bouráku Aston Martin, který dostal princ Charles ke svým 21. narozeninám a Willovi ho teď půjčil, a prosvištěli kolem přihlížejících davů.

Auto bylo tradičně vyzdobeno balónky, místo espézetky byla placka JU5T MARRIED (Právě oddáni), střecha byla stažená, takže oba mohli mávat. Balónky na auto připevnil princ Harry s kamarády. Zatímco Kate a William uháněli prostranstvím před palácem, nad jejich hlavami prolétli Williamovi kolegové z RAF.

Kam měli rozzáření vévoda s vévodkyní namířeno? Pěkně do soukromí. Před večerní recepcí jim je dopřána první chvilka bez přítomnosti kamer a miliard diváků. Kate s Williamem odjeli do rodinného sídla Clarence House, který je součástí Westminsterského opatství. Večeře, kterou pořádá princ Charles, se opět bude konat v Buckinghamu.

„Princ William si přál odjet po novomanželském polibku z paláce a projet se poprvé se svou manželkou Kate. Byl to celé jeho nápad,“ řekl mluvčí ze St James’s Palace.

Fotogalerie
9 fotografií