Kate s Williamem ve středu večer absolvovali poslední zkoušku svatebního obřadu. Pozorní fotografové při tom vyfotili Kate, když jela v autě. Na zadním sedadle přitom měla obrovský papír s textem právě svatebního slibu.

Při nazvětšování fotografie se dala rozluštit dokonce některá slova. Stálo na něm: „Nesouce snubní prsteny“ a „S obrovskou láskou v našich srdcích“. Manželský slib zřejmě napsala Kate s Williamem dohromady.

Slib odmítla jako první Diana

Podle oficiálního svatebního programu bude Kate před oltářem slibovat lásku, podporu, úctu a péči. Slib poslušnosti nesložila jako první v historii Williamova matka Diana při svatbě s princem Charlesem v roce 1981. Naopak zavázala se k ní například Sarah Fergusonová při sňatku s princem Andrewem v roce 1986 nebo Sophie Rhys-Jonesová při svatbě s princem Edwardem v roce 1999.

Během ceremonie byl měla zní tradiční anglická lidová melodie Greensleeves stará pět století. Westminsterské opatství budou svatebčané opouštět za zvuků Imperiálního pochodu anglického skladatele Williama Waltona, který byl hudební kulisou i sňatku Charlese a Diany před třiceti lety.

Mnoho detailů svatby však stále zůstává přísně tajných. Sázkové kanceláře už například vypsaly kurz na to, jestli William políbí svou novomanželku na balkóně Buckingamského paláce na tvář nebo ústa…

Fotogalerie
6 fotografií