Malebná dvoupatrová budova postavená v typicky anglickém viktoriánském stylu se nachází ve vesnici Berkshire zhruba 50 kilometrů od Londýna. Cihlový dům se teď kvůli královské svatbě prince Willama (28) a Kate Middleton (29) stal na britských ostrovech snad tím nejznámějším!

Jak uvedl deník Daily Mail, do aukce jde v červnu s vyvolávací cenou v přepočtu 12,7 milionů korun. Ze stavení se zahradou dýchá zajímavá historie – samozřejmě hlavně proto, že se do něj v roce 1979 nastěhoval Michael Middleton a jeho žena Carole, která stejně jako její manžel pracovala u britských aerolinek.

O tři roky později se jim narodila Kate. Ta v domě pojmenovaném West View (západní výhled) strávila celé dětství. Když oslavila 13. narozeniny, přestěhovala se s rodiči do většího domu.

Tehdy ještě nikdo netušil, že se koupě venkovského sídla může velmi vyplatit. „Je dost dobře možné, že někdo dům koupí s investičním úmyslem. Když se totiž Kate stane královnou, může se z domu stát muzeum, které nebude mít rozhodně nouzi o návštěvníky,“ řekl dražitel Dudley Singleton, který dodal, že sňatek Williama a Kate udělá z předmětu dražby zaručený trhák.

Fotogalerie
4 fotografie