Otázkou je, nakolik byly praktickým vodítkem volby pro movité zákaznice, které na sobě mnohdy neunesou to, co glamour iluzi stvrzující modelky. A jak vlastně vnímají úlohu módy, oblečení ony? Jaký styl živoucí produkty továrny na krásu preferují?

Hana Jiříčková
Autor: Archiv Blesku

Hana Jiříčková (27)

Předsedkyně letošní poroty, vítězka Elite Model Look 2007, pendluje mezi Londýnem, New Yorkem a Prahou. Pracuje pouze v zahraničí a tvrdí, že každá žena si musí najít svůj styl. Zjistit, co jí sluší, v čem se dobře cítí, protože to je podstatné.

P.S.

Styling kreace od Donatelly Versace s doprovodem kabelky od Valentina a střevíčků Zanoti (Alizé Fashion House) nemá chybu. Nápadná sukně s drze spadlým, pas nekopírujícím řemenem potřebě militantního efektu dostojí. Při nesprávném předvedení však hrozí rizikem cirkusu a k tichým stálicím skříně nepatří.

Denisa Dvořáková
Autor: Herminapress

Denisa Dvořáková (29)

Ambasadorku Elite Model Look pro Českou republiku, kterou objevil Saša Jány, katapultovalo vítězství ve světové soutěži na titulky slavných módních magazínů a přehlídková mola elitních návrhářů, módních domů, jakými např. jsou Chanel, Dior, Valentino, Versace, Galliano, Lagerfleld. A i ona v soukromém životě preferuje pohodlnou ležérnost.

P.S.

Denisa zvolila nabídku THE STORE. Róba Vivienne Westwood se nese v trendu flitrů, jimž dává jednoduchý střih se zdůrazněnými rameny vyniknout. Střídmé sandálky outfit, jenž nesnese jiné dominanty, odlehčí. Šperk má podobu kabelky MCM.


Michaela Kociánová
Autor: Archiv Blesku

Michaela Kociánová (29)

Slovenská supermodelka má vysoké renomé v zahraničí a modelingem se skvěle živí od sedmnácti let. Trvale pobývá v Londýně, ale s Českem a rodným Slovenskem trvalou vazbu má. Také ona dokázala se vším respektem k profesi zůstat nad věcí.

P.S.

Michaela, stejně jako její kamarádka Denisa Dvořáková vybrala model od matky punku Westwood. A to hned dva. Na molo antracitovou na tělo ulitou róbu těžící z pablesků metalu. Na afterparty šaty od Alizé Fashion House z bombasticky působícího brokátu s dramatickým aranžmá látky, jež je pro Vivienne typické. A i když mi je tvorba Westwood dosti cizí, nelze k outfitu nic namítnout.

Jana Tvrdíková
Autor: Herminapress

Jana Tvrdíková (17)

Vítězka Elite Model Look 2016, dcera exministra Jaroslava Tvrdíka, má za sebou úspěšné působení na pařížském Fashion Weeku a přední návrháři naší planety si ji dopředu bookují na přehlídky. Nemalé částky vydělaných peněz si Jana šetří, preferuje street style, džíny, elegantní nenucenost. Vystačí si s konfekcí Zara, Mango a podobnými značkami.

P.S.

Linkami ligotavých korálků členěná toaleta z plihnoucího transparentního sametu z kolekce Bottega Veneta věkem omezena není. Je výzvou pro mladé i zralé ženy. Lichotí různým postavám.

Barva, střih i materiál dojmu noblesy nahrává.

Barbora Brušková
Autor: Herminapress

Barbora Brušková (22)

Finalistka Elite Model Look 2011 za Slovenskou republiku, studentka VŠE v Bratislavě, předvádí především v zahraničí, kde také parádu pořizuje. Nakupuje prý hodně, má módu ráda, ale jaký styl preferuje, neřekla.

P.S.

Šaty od Michala Holubce, jež Bára na mole předvedla, provokují ke konstatování, že méně by bylo víc. Práce s prvkem volánu, kaskádou svítivých třásní a zapínáním, charakterem topu příliš sofistikovaná není, nutno říct.

Magdaléna Havlíčková
Autor: Archiv Blesku

Magdaléna Havlíčková (21)

Finalistka Elite Model Look 2013 za Česko žije, studuje a vydělává si na život modelingem v italském centru módy Miláně. Preferuje střídmost, komfort pohodlí, jako mnohé jiné ráda kombinuje levné kousky s drahými.

P.S.

V jedné ze přehlídkových sekvencí mola se předváděla i nová tvorba invenčního oděvního výtvarníka Jakuba Polanky. Od Polanky pochází i sofistikovaná lehká toaleta, jež je příjemným protipólem bombastičnosti a oslovuje kombinací pink vsadky s plochou rumělky.

Fotogalerie
7 fotografií