Etiketa velela, aby pánové v sále měli přinejmenším černý oblek, raději smoking či vojenskou uniformu. Dámy gala adekvátní události, což v praxi znamená vysokou eleganci, noblesní střídmost v podobě koktejlek či dlouhé róby, která si rozhodně nemůže zadat s plesovou toaletou.

Nutno říci, že tiskové agentury žádné nosné snímky outfitů zúčastněných včetně první řady politických celebrit nepřinesly. Kreace současné i bývalých prvních dam, včetně dalších žen v politice zainteresovaných pánů, zůstaly veřejnosti utajeny. Ale i detail leccos napoví…

Byla to tak trochu pohřební nuda, dovolím si podotknout. A ty papírové tašky, jež ocenění obdrželi a s nimi se fotili, jsou nedůstojným, předpokládané kultivovanosti protiřečícím akcentem!

Helena Vondráčková
Autor: Foto Blesk - Tonda Tran, Martin Přibyl

Helena Vondráčková: Nuda v rámci standardu

Zvolila zlatý, líčením i účesem správně doprovozený střed v podobě modelu, jenž širokým opaskem zdůrazňuje linii postavy, je variací na koktejlky ve francouzském duchu. Řetízek se závěsem je dosti sporným stylistickým doplňkem, jenž outfitu šmrnc nedodá, ale v rámci klasiky není odsouzeníhodný. Možná to chtělo jiné lodičky, každopádně akcent, jenž by dodal kreaci švih.

2

 

Eliška Hašková Coolidge
Autor: Foto Blesk - Tonda Tran, Martin Přibyl

Eliška Hašková Coolidge: Dobré, nikoli skvělé

Miloš Zeman, se snažil dostát feministického paradigmatu doby, genderovému nastavení společnosti a metály pro ženy nešetřil. Dostala jej i v Bílém domě svého času léta působící paní Eliška, která zvolila monolit černého, k zemi sahajícího krajkového pouzdra osvěženého perlami. Celek je i přes ně fádní, minidéka pod lýtko by malé a velmi subtilní postavě lady Coolidge prospěla víc.

2

Adriena Sobotová
Autor: Foto Blesk - Tonda Tran, Martin Přibyl

Adriena Sobotová: Přílišné drama

Stávající, na strunu lidového vkusu brnkající prezident letos vyznamenáním obšťastnil i komika Luďka Sobotu, jenž se na Hrad dostavil v obleku. Vzhledem k róbě jeho manželky Adriany, jež se nese v brázdě opulence bálů, by byl smoking mnohem příhodnější. Stále atraktivní bruneta měla v materiálu i střihu ubrat. Méně by zde bylo víc.

3

Monika Babišová
Autor: Foto Blesk - Tonda Tran, Martin Přibyl

Monika Babišová: Sázka na dekolt

Choť vítěze voleb, jemuž prezident Zeman maximálně nahrává, rovněž zvolila černou v doprovodu přepychových klenotů a vnady vystavujícího výstřihu. V detailu na jedničku.

Martina Sáblíková
Autor: Foto Blesk - Tonda Tran, Martin Přibyl
 

Martina Sáblíková: Skvělé podání

Slavná rychlobruslařka, medailemi a světovými rekordy ověnčená olympionička je typem sportovní ženy, které je rafinovanost módy vzdálená. O to víc překvapila ženskosti nahrávajícím účesem i ke krku uzavřenými šaty s dlouhými rukávy z matriálu hrubé krajky v princes linii.

1

Dagmar Havlová
Autor: Foto Blesk - Tonda Tran, Martin Přibyl

Dagmar Havlová: Akt profesionálky

Opět černý model, tři řady bílých perel, důstojný výčes, správný, herečky hodný výraz. Těžko něco proti takovému představení namítnout.

1

Lívia Klausová
Autor: reprofoto ČT

Lívia Klausová: S dotekem norka

Bývalá první dáma, nynější diplomatka na Slovensku, odhodila předstíranou, lidu lichotící skromnost a atraktivnost černé toalety povýšila paletem z luxusní kožešiny, jejíž bílá barva vítaně oživila pohřební barevnost (nejen) V.I.P. řad v sále.

1

VIDEO: Zeman předal metál Troškovi, Heleně Vondráčkové, Sáblíkové i Nohavicovi.

Video
Video se připravuje ...

Zeman předal metál Troškovi, Heleně Vondráčkové, Sáblíkové i Nohavicovi Lukáš Červený

Fotogalerie
17 fotografií