Odpovědí na otázku budiž fakt, že většině žen se nezdá tento styl dostatečně atraktivní, a raději dají přednost zdobnosti, dramatické opulenci. Zejména v případě gala večera, ale i méně formální společenské party. A mnohé chtějí být posh lady i na poli civilu, pokud jde o událost, na níž je slídiví fotografové a zraky veřejnosti monitorují jako tomu je u populárních person v čase karlovarského filmového festivalu.

V rámci téma zde hodnocené dámy si to s minimalistickým pojetím víceméně dobře rozdaly. Rozhodně není od věci si s ním zadat, neboť jeho podstata výpadky vkusu poměrně eliminuje. Navíc dává šanci kamuflovat handicapy ne vždy dokonale štíhlé postavy. Rovněž konvenuje každému věku a preferovaná jednoduchost, zmíněná architektura střihu má svou jedinečnou sílu, již nosný detail či monumentální šperk, kterým dává na čisté ploše šanci, umocní.

Tohle vše jsou prémiové body minimalismu a je tedy na místě zopakovat v úvodu položenou otázku: Proč ženy - a nejde jen o Češky - přistupují k tomuto pojetí módy s takovou rezervou?!

Alena Doláková: Kanárek v kleci V.I.P.

Téma letošní karlovarské Moët party bylo světlo v šatech. Mladá blogující herečka, která prý pendluje mezi Českem a USA, neboť se rozhodla dobýt Hollywood, se jej zhostila svítivým, sluncem připomínajícím odstínem žluté, která přitahuje pozornost stejně jako řada působivých prvků konstrukce střihu včetně nohy odhalujícího čelního průstřihu. Přesto róba působí za doprovodu jemných šperků Tous a páskových střevíčků minimalisticky. Je to dobré, výborné nikoli.

Známka: 2 

Alena Doláková: Kanárek v kleci V.I.P.
Autor: Herminapress.cz

Lenka Krobotová: Reinkarnace rudé Nikity?

Slavnostní, předáním filmových cen korunovaný závěrečný gala večer MFF Karlovy Vary byl na celebrity i snové róby mimořádně chudý. K pár prestižním personám patřila i držitelka ceny Český lev Krobotová zahalená v rumělkově červeném, vlečkou opatřeném rouchu z mačkavého materiálu. Bohužel zde se úspornost zvrhla v nudu, atak rudé plochy je až neúnosný, kabelka jako nosný detail nestačí.

Známka: 2-

 

Lenka Krobotová: Reinkarnace rudé Nikity?
Autor: Herminapress.cz

Ester Geislerová: Ve velkorysém objemu

Výtvarnice, příležitostná herečka a produkční prestižního módního magazínu se pod dozorem profíků z Elle longue vyloupla v ležérně elegantní bytost, jež dokázala módně zaujmout. Většina jí vynesených kreací se odehrávala v úsporné notě minimalismu, který tu má podobu předimenzovaného střihu navy modrého bílou linkou členěného, nad kotníky sahajícího hábitu. Žluté psaníčko v podobě stylizovaného medvídka je nečekaně hravým akcentem a ladí i sandály.

Známka: 1

 

Ester Geislerová: Ve velkorysém objemu
Autor: Herminapress.cz

Martha Issová: Síla nadčasovosti

Trendům zcela odolávající, křivky postavy vykreslující pouzdro šatů plus s ním splývající, pod lýtko spadající lehký svrchník jsou příkladem ctěné, kvalitou pečetěné klasiky. Pohodlné sandály chladnému počasí poplatný outfit odlehčují a jsou lepší verzí než stádně obouvané, o umění sloučit neslučitelné usilující tenisky. Akcent řetízku luxusní kabelky je glamour dotek, náramek nastavenému stylu konvenuje.

Známka: 1

 

Martha Issová: Síla nadčasovosti
Autor: Herminapress.cz

Uma Thurman: Civil v black & white

Hvězda nedávného Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, hollywoodská star Thurman okouzluje silou osobnosti, ale k ikonám módy nenáleží. Nicméně pouzdro bílé sukně, hladkého černého pulovru a hrubě pletené, black & white kombinaci dotahující vesty za nečekaného doprovodu zlatých šperků a městské casual podobě se vymykajících sandálků na potlesk je.

Známka: 1

Uma Thurman: Civil v black & white
Autor: Herminapress.cz