Odér opulence, vybrané lahůdky, vlivní a pohádkově movití muži. Podnikatelé, špičkoví manažeři, ministr kultury, atraktivní supermodelky. Ke každoročním hostům patřící bývalá první dáma ČR, nyní diplomatka na Slovensku Lívia Klausová. Také uchazeč o prezidentské křeslo Michal Horáček. Křoví pěchoty showbyznysu… Tak nějak lze charakterizovat zmíněnou akci a zrovna tak jiné následující. Ono totiž ani tak nejde o party UniCredit banky, ale o princip podniků, na nichž se popsaná skvadra lidí za asistence společenských přísavek a hvězdiček nižší kategorie showbyznysu pohybuje.

 V tomto směru je reference módní policie nadčasová. A nutno říci, že plejáda outfitů veřejnosti známých i neznámých hostů VIP laťce mnohdy neodpovídala. Jako vždy se stala mišmašem gala a nenucené formálnosti. Rozporuplnou přehlídkou formálních obleků i separátních sak. Koktejlek, úzkých kalhot s topy a dlouhých toalet. Pokusy o kreativní společenskou verzi bylo minimum a často tristních. Ostrý blankyt obleků pár pracháčů musel zrychlit estétovi tep. Nevkusně pojednaný luxus drahých poloviček řady majitelů platinových kreditek nechyběl. Mimořádně drahé kreace na špatných figurách rovněž ne.

 Podtrženo, sečteno

Party se konala večer a charakter gala nepřikazovala. Jediné co diktovala, byl dotek červené coby leit motiv podniku. Od lvů salonů, playboyů znalých věci, od vlivných mužů pohybujících se v byznysu či politice včetně jejich žen bych předpokládala, že budou mít oblek nebo jeho ležérnější podobu v podobě separátního saka, formálních kalhot a skvělých polobotek. U žen, jimž etiketa dává větší možnost projevit osobitost, pak kreace dané dress code koktail chic. Ne každý takový cit pro věc, jež pozvánka nechtěně otestovala, projevil.

 Rovněž platí, že ne každý diktované téma dotek červené ctil a ne každý, kdo jej dodržel, byl vkusný. Smoking známého textaře a rentiéra Michala Horáčka byl příliš, a diskutovat lze i o páru Leoš Mareš a Monika Koblížková, jež si z karlovarského festivalu udělali soukromé módní molo. Nutno říci, že inspirativní. Mareš naštěstí ležérně kreativní obdobou smokingu gala srazil a Monika v modelu navrženém stylistou Filipem Vaňkem, jenž za Tiffany šperky zdobenými kreacemi páru na festivalu tiše stál, zaujala.

 Mezi nejlépe oblečené ženy společenské smetánky patřila manželka ředitele ČEZu Ilona Benešová ve vlněné kreaci zn. Gucci od současného mága fashion jménem Allessandro Michele. Módními ikonami party se staly světové supermodelky Daniela Peštová, Tereza Maxová, Veronika Vařeková a zmíněná Monika Koblížková s další českou topmodelkou Andreou Verešovou, která vynesla kreaci vlastní značky Blackeve.

Veronika Vařeková: Luxus hodný potlesku

V New Yorku žijící supermodelka z Olomouce a její, linii těla vykreslující pouzdro šatů s v kouli nabranými efektními rukávy z dílny Yves Saint Laurenta charakteru akce přesně odpovídá, byť dotek červené ignoruje. Ručně vyšívaná skořepina bagety psaníčka neméně luxusní značky Alexander Mc Queen představuje spolu se střevíčky pomyslnou glamour šlehačku stylingu.

Známka: 1+

Veronika Vařeková: Luxus hodný potlesku
Autor: archiv Blesku

Michal a Michaela Horáčkovi: Dokonalost s otazníkem

I tento pár téma doteku červené vynechal a party dal v gala formátu Black Tie, který byl víc než měl. Klasickému, správnými doplňky doprovozenému smokingu kandidáta na křeslo prezidenta ovšem nelze nic vytknout. Krásné flitrové róbě s autorským potiskem od prestižní návrhářky Liběny Rochové rovněž ne.

Známka: 2

Michal a Michaela Horáčkovi: Dokonalost s otazníkem
Autor: archiv Blesku

 

Tereza Maxová: Předpisově chic

Na tělo ulité pouzdro pod kolena sahajících koktejlek s působivým dekoltem a širokými ramínky z hedvábného saténu. Klasické hladké lodičky, které by neměly v žádné výbavě šatníku chybět. Působivý šperk v podobě obojku na krku, jenž outfit rozsvítil. Je to čisté, nadčasové, inspirativní.

Známka: 1

Tereza Maxová: Předpisově chic
Autor: archiv Blesku

Jiří a Andrea Bartoškovi: Matadoři nad věcí

Prezident festivalu oblékl své oblíbené lněné sako s uzavřenou fazónou klop, které za dobu mezinárodní přehlídky kinematografie vynesl nesčíslněkrát. Tentokrát jej doplnil u krku rozhalenou bílou košilí a oblekovými kalhotami. Jeho paní zvolila model krásných fialkových šatů, připomínají éru třicátých, čtyřicátých let. On dotek červené splnil kapesníčkem v saku, ona rumělkovou rtěnkou na ústech.

Známka: 2

Jiří a Andrea Bartoškovi: Matadoři nad věcí

Autor: archiv Blesku

Miroslav Černošek s manželkou Petrou: Peklo barvy kobaltu

Ostře modrý oblek s bílou linkou vetkávaného proužku. V modrobílé variaci vyvedený dezén košile, která měla být zasunutá v kalhotách. Buransky barevně vyladěné mokasíny s tkaničkou. Akcent povinné rudé v saku. Manažer a majitel agentury Česká sportovní, jedna z nejvlivnějších person tuzemského sportu svým, nevkusu velkouzenáře hodným outfitem tiše potvrzuje klišé rčení, že za prachy si kultivovanost nekoupíš.

Známka: 5

Miroslav Černošek s manželkou Petrou: Peklo barvy kobaltu

Autor: archiv Blesku

Kryštof Mucha s manželkou: Na vlně ležérnosti

Producent Mucha, jenž léta patří k personám festivalového štábu, stejně jako prezident MFF Karlovy Vary zvolil kombinaci kalhot se separátním, oblekovou vestou doplněným sakem v doprovodu rozhalené košile. I zde je akcent červené v podobě kapesníčku a u jeho choti se tato barva prosazuje v etnickém dezénu jednoduchých šatů. U něj jsou mínusem ohrnuté nohavice a ona v hodnocení dvojice přidává body.

Známka: 2

Kryštof Mucha s manželkou: Na vlně ležérnosti
Autor: archiv Blesku

Daniela Peštová: První liga festivalu

Coby ambasadorka s charitou šampaňského Moët spojené nadace Alsa, dodávala MFF Karlovy Vary řadu dní správný glamour pel. Ke kreditu módní ikony karlovarské přehlídky kinematografie jí mimo jiných rób dopomohl i tento, na ni nečekaně třpytivý cukrkandlově růžový model s podprsenkovým, na skládanou sukni s vysokým pasem navazujícím živůtkem. Také zde luxusní doplňky ladí a nutno říci, že šestačtyřicetiletá supermodelka variaci na americkou Barbie s nonšalancí unesla.

Známka: 1

Daniela Peštová: První liga festivalu
Autor: archiv Blesku

Daniel a Ilona Benešovi: Dáma ví

I generální ředitel skupiny ČEZ vsadil na decentně ležérní eleganci a místo obleku zvolil kombinaci kalhot s klubovým sakem a bílou košilí doprovozenou skvělými polobotkami. Noblesně střízlivá byla i jeho žena ve vlněné, v konci hlubokého dekoltu zářivou výšivkou racka zdobené kreaci zn. Gucci od současného mága fashion jménem Allessandro Michele. Neméně přepychová je i pistáciová, celek barevně oživující kabelka a střevíčky na nesnesitelně vysoké jehle.

Známka: 1

Daniel a Ilona Benešovi: Dáma ví
Autor: archiv Blesku

Andrea Verešová: Eso sexy průsvitu

Populární modelka se na festivalovém společenském dění objevovala s manželem Danem Volopichem sporadicky. UniCredit party si však ujít nenechali a Andrea ji absolvovala v přiléhavé tubě do půli lýtek sahajících koktejlek střihu nátělníku. S pruhy transparentního tylu rafinovaně nakládající šaty pochází z kolekce zn. Blackeve, na níž se Verešová autorsky podílí. Zatímco tuto kreaci si může finančně dovolit řada žen, lodičky a kabelka Bottega Veneta náleží do kategorie nedostupného luxusu, který byl na party všudypřítomný.

Známka: 1 

Andrea Verešová: Eso sexy průsvitu
Autor: archiv Blesku

Leoš Mareš a Monika Koblížková: Exhibice v páru

On na MFF Karlovy Vary moderoval řadu akcí, ona po jeho boku ve vypůjčených i svých modelech zdobila a oba se vyladěně v páru stali atraktivními nosiči outfitů od stylisty Filipa Vaňka, jež by i v hvězdami narvaném Cannes v první lize s přehledem obstály. Jedinečnost nepostrádá i Vaňkem navržená lehce transparentní říza, která je cudná a provokativně erotická zároveň. Jeho smoking s ní barevně ladí, je bez chyby s tím, že i oni mohli na opulenci ubrat.

Známka: 1

Leoš Mareš a Monika Koblížková: Exhibice v páru
Autor: archiv Blesku

Proč jedla Peštová před večírkem lisovaný česnek? S Paľem si smrdíme!

Video

Video se připravuje ...

Proč jedla Peštová před večírkem lisovaný česnek? S Paľem si smrdíme! Blesk TV

Fotogalerie
11 fotografií