Kdo tentokrát tento cirkus na poli gala dal? Jaká dáma, slečna, persona showbyznysu se stala nepsanou módní ikonou festivalu? Kdo naopak symbolem ignoranta etikety a nevkusu? Poskytl MFF Karlovy Vary podívanou srovnatelnou se světem?

Takové a další otázky jsou každým rokem aktuální. A letošní odpověď na ně zní: Slavnostní zahájení festivalu představovalo na poli glamour gala standard, jenž neomámil, ale naději na show poskytl. Byla poněkud marná, neboť zakončení MFF Karlovy Vary jakoukoli atraktivnost přehlídky na rudém koberci postrádalo a jednoznačnou hvězdou večera se stala manželka prezidenta festivalu Andrea Bartošková.

Onou nepsanou módní ikonou pro tento ročník byla supermodelka devadesátých let Daniela Peštová, která přijela na zahájení, stala se charitativní personou Moët party a poté odjela. A stejně jako loni upoutala týdenní exhibice outfitů populárního moderátora Leoše Mareše a jeho lásky Moniky Koblížkové, jejichž kreace vlastně byly prezentací kreativity jejich stylisty Filipa Vaňka. Svou dobrou pověst na jevišti módy potvrdily i na krátkodobé návštěvě festivalu herečky Geislerová, Plodková, modelky Krainová a Verešová.

Největší přehlídku rób poskytl noční večírek Moëtu, z nějž dnešní reference v podstatě je. Ostatní svodka inventury vkusu celebrit příště, neboť karlovarský filmový festival je na prázdninový seriál.

Fotogalerie: Velká galerie Karlovarského filmového…
129 fotografií

Anna Geislerová, slavnostní zahájení

Známka: 1 – Důstojná sofistikovanost

Černá, ke krku zavřená róba s dlouhými rukávy z materiálu charakteru vlněného žoržetu. Úzký a hluboký průstřih uprostřed ňader odhalující pásek bílé pokožky. Žlutavý a bleděmodrý akcent v rozparku sukně sahajícím do pasu. Princess střih vykreslující siluetu. Cartier v uších a skvělá kabelka. Je to stylisticky bezchybné, ale spíše pro zralé divy mající co schovávat.

 

Anna Geislerová, slavnostní zahájení: 1 – Důstojná sofistikovanost
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

Daniela Peštová, slavnostní zahájení

Známka: 1 – Cudná erotika

Supermodelka devadesátých let vypadala úchvatně. Jemně vzorované šaty s romantickým límečkem a v ramenní kouli nařasenými rukávy k lokti skvěle pracují s transparentem, barvami, jemným vzorem, momentem detailu. A plné kotníkové střevíce do špičky je jedinečně doprovázejí.

 

Daniela Peštová, Moët party: 1 – Smeč aristokratičnosti
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

Jana Plodková, slavnostní zahájení

Známka: 2 – Cukrová vata

Pudrově růžová, ke krku uzavřená toaleta, kde se efekt kaskády kamínky v lemu zdobených volánů problematicky pere o pozornost s neméně působivým plizé. Romantika typu subtilní herečky konvenuje, ale měla by mít sofistikovanější podobu. Od ní bych ji rozhodně očekávala.

Jana Plodková, slavnostní zahájení: 2 – Cukrová vata
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

Daniela Peštová, Moët party

Známka: 1 – Smeč aristokratičnosti

Kombinace kobaltově modré a zlaté s dotekem růžové. Vzor a charakter látky dojem aristokratičnosti umocňuje. Téma světla promítnuté do kvádru psaníčka a vzor doprovázejících křišťálových kamínků. Výstřih ke krku, dlouhé rukávy pak byly příjemnou změnou v invazi vystavených vnad.

Daniela Peštová, slavnostní zahájení: 1 – Cudná erotika
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

VIDEO: Daniela Peštová o charitě a festivalových hvězdách

Andrea Verešová, Moët party

Známka: 1 – Tanec víly

To ona byla firmou Moët vyzvaná, aby téma party letošního roku udala. Prestižní modelka světlo v šatech prezentovala pápěřím toalety od oděvní výtvarnice Jany Pištějové, pro niž je práce s krajkou, průsvitem a opulencí velkých rób typická. Já jen mohu poznamenat, že volba modelu, jeho styling byly bezchybné.

Andrea Verešová, Moët party: 1 – Tanec víly
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

Fotogalerie: Moët party v Karlových Varech
47 fotografií

Simona Krainová, Moët party

Známka: 1 – Něžná smyslnost

Sošný živůtek se zvýrazněnými rameny a ňadra s grácií vystavujícím hlubokým výstřihem. Krinolína z luxusní šité hrubé krajky, jež v hlubokém zvonu decentně přiznává nohy v kalhotkách, jež jsou součástí body. I tato, šperky Tous v hodnotě čtyřicet tisíc doladěná kreace je z dílny Jany Pištějové, která se postarala o jedny z nejkrásnějších modelů, jež na Moët shodou okolností vynesly modelky považované v médiích za rivalky.

Simona Krainová, Moët party: 1 – Něžná smyslnost
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

Ina T, Moët party

Známka: 1 – Svit minimalismu

Renomovaná blogerka, múza prestižní oděvní designérky Liběny Rochové, která roky v ateliéru oděvu obuvi na pražské UMPRUM vychovává další generaci tuzemských návrhářů, se v Císařských lázních objevila ve flitrové pableskující říze s autorským potiskem, jež – jak jinak – patří do nové kolekce Rochové. I tento model připomněl, že nosná dramatičnost se s purismem nevylučuje.

Ina T, Moët party: 1 – Svit minimalismu
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

VIDEO: Módní blogerka Ina T.: Piercingy fixluji!

Video
Video se připravuje ...

Módní blogerka Ina T.: Piercingy fixluji! A můj partner je paní Colombová! Blesk TV

Monika Koblížková, Moët party

Známka: 1 – Soft opulence

Letošního téma dress code slavného šampaňského, jímž bylo světlo v šatech, se nejlépe zhostila návrhářka Beata Rajská pro přítelkyni Leoše Mareše Moniku Koblížkovou zhotovenou toaletou z plizovaného žoržetku s odšívaným plizé a našívaným glitrovým drátkem, od J. Schlaepfera ze St. Gallen. To vše bylo dotažené snovými šperky Tiffany s výjimečným náramkem v čele.

Monika Koblížková, Moët party: 1 – Soft opulence
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

Andrea a Jiří Bartoškovi, slavnostní ukončení

Známka: 1 – Lehká ruka lady

Prezident oblékl předpisový smoking. Jeho paní, která v entrée festivalu vynesla bílou róbu, tentokrát sáhla po černé.

Rajčím peřím zdobená, v pase stažená toaleta doprovozená správnými doplňky včetně pantoflíčků sklízí plný počet hvězd. Whisky opulence na ledu ležérnost, podotkla bych k outfitu obrazně.

Andrea a Jiří Bartoškovi, slavnostní ukončení: 1 – Lehká ruka lady
Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, David Kundrát, Martin Hykl, Jan Tůma,

Fotogalerie
57 fotografií