Deník si ostatně umiňuji psát dlouho. Už od dob mé prvotiny To jsem já Františka, již jsem loni po půl roce intenzivní práce poslala do světa. Kde jinde zaznamenávat momentální emoce, mikro příběhy, stavy duše i těla, prchavé momenty chandry i nutnost životadárné naděje než v něm?

Deník je dobré si psát i sám pro sebe. Především pro sebe. Je existencionální inventurou, zrcadlem, jež umožňuje, na rozdíl od současnosti, odstup od dění. Přesto si jej nepíši. Své pěny dní nezaznamenávám, což platí i v čase festivalu. Omluvou je, že pracovně nestíhám.

Informační servis Kviff je neskutečný, precizní. Díky němu vím, co se programově děje v každém zásadním okamžiku. Kdo do Puppu přijíždí, odjíždí, je na besedě, slavnostním uvedení bijáku. Z novin a referencí milovníků filmu se na sociálních sítích dozvídám, co je děsný a co se stalo hitem karlovarské přehlídky kinematografie. Většinu rozhovorů týkajících se festivalu ale nevedu o filmové tvorbě, ale outfitech zúčastněných hvězd a polo hvězdiček. Těch vynesených i těch, jež na defilé na červeném koberci teprve čekají.

Svůj karlovarský matrix žiji už od zahájení a od včerejška jsem na místě dění. Středa byla dlouhý a vyčerpávající den. Vstávala jsem v šest ráno, do saku nerozhodně naskládala několik šatů. Přidala šperky, boty, kabelky. Vybrala jsem pouze šaty, jsou mnohem jednodušší na stylizaci outfitu. Cesta v tradiční limuzíně Blesku byla se sklenkou šumivého vína příjemná. Ne díky drinku, ale spolucestujícím.

VIDEO: V limuzíně také Markéta vyzpovídala Řepku a Kristelovou. Co prozradili?

Video
Video se připravuje ...

Řepka a Kristelová v limuzíně nejen o nové knize Tomáše Řepky Blesk TV

Rychlé vybalení kufru na pokoji, do nějž jsem se vešla já, nebo zavazadlo. Zdevastovaný sprchový kout na dojmu nepřidal a před prezentací jsem stihla pouze vlažný a poměrně odporný vývar v přilehlé restauraci.

Na Mlýnské kolonádě 5, kde se každým rokem mé módní poradenství odehrává, stál dav příznivců. Přinesli k podpisu knihu a natáčení módní policie ulice se na čas změnilo v autogramiádu. Tři hodiny u červeného kanapíčka byly vyčerpávající a zároveň přinesly až euforickou satisfakci, že má kniha oslovuje, názor módní kritičky se kvituje. Ono zadostiučinění jako vždy doprovázela pokora, která by měla být nezbytným rubem relativního úspěchu.

Setkání s Kairou, Tinou, Simonou, Monikou Marzin. S Filipem Vaňkem jsem byla od rána. Opět pokoj, sprcha a balení kufru. Odjezd do SPA hotelu Panorama, luxusní azyl v místě, kde uvádím vernisáž obrazů.

Poslední kafe s přáteli Alexandrou a Dimitrijem. Uléhám po jedné totálně vyčerpaná do postele. Ještě předtím za ten den již čtvrté vybalování a zabalování kufru. Konejšivá sprcha těla, které jako by bolestivě nebylo.

Fotogalerie: Velká galerie Karlovarského filmového…
129 fotografií

Nyní píši v altánu na terase hotelu s vyhlídkou na kotlinu lázeňské promenády. Zdola ke mně doléhá zvuk symfonické hudby, poté nezřetelné echo festivalových tlampačů. S díky odmítám pozvání na oběd v restaurantu Embassy, do výhně kotle dění se mi nechce. Také musím psát, stahovat fotky. Mám výčitky z nevyřízených telefonů a mailů. Alespoň chvíli klid…

Všechny komentáře Františky čtěte ZDE>>

Odpoledne mě čeká v ikonické limuzíně Blesku rozhovor s Andreou Verešovou o tématu odhaleného rozkroku v kalhotkách, respektive body ze stejného materiálu šatů, jež je součástí večerních toalet, což mnozí kritizující pisatelé společenských rubrik nevědí. Budu si s ní povídat o citu pro sexy náboj, opulenci, drama zdobnosti.

V noci od půl jedenácté večer začíná prestižní Moët party. Předpověď zní, že v té době by mělo s třicetiprocentní pravděpodobností ve Varech pršet. Kvůli dlouhé vlečce bílé róby doufám, že nebude.

Altán mě chrání před sluncem, vítr je osvěžující, piju bílý střik a zjišťuji, že v něm plave vosa. Pokud by mě píchla do jazyka, měla bych dny na tomto světě, vinou těžké alergie na její jed, sečteny. Osud tomu zatím nechtěl. Díky mu.

VIDEO: Andrea Verešová šokovala: Schválně ukázala kalhotky!

Video
Video se připravuje ...

Andrea Verešová šokovala: Schválně ukázala kalhotky! Blesk TV

Vše o MFF Karlovy Vary 2017 čtěte ZDE >>>

Fotogalerie
51 fotografií