Sázkové kanceláře dokonce vypsaly kurzy na možné faux pas, jichž se Miloš Zeman na audienci dopustí. Žádné se však podle dostupných informací neudály a přijetí bylo o pár minut delší, než je obvyklé.

Na scéně však stále zůstávají outfity prezidentské rodiny. Dámy požadavkům protokolu charakteru takového, přes den se odehrávajícího přijetí ve své podstatě dostály. A hlava našeho státu, pokud opominu zdravotními problémy vyžadovanou obuv, také, byť výhrady k jednotlivým outfitům jsou.

Začnu prezidentem, který by si zasloužil obleky šité na míru, jejichž saka nebudou mít dlouhé rukávy, z nichž se okraje košilových manžet nemají šanci objevit. Také nohavice, které se na střevících nekrčí. A se vším respektem k nemoci Miloše Zemana a jeho problémům s chůzí, musí být ortopedická, na míru šitá obuv černá. Naprosto decentní a designérsky na výši. Nikoli z modrého veluru se signálně bílou obrubou mechové podrážky a brutálním pásem zapínání na suchý zip. Tento typ boty by si měl prezident obout, až jej Její Veličenstvo pozve na jachtu.

První dámě naší republiky s handicapem víc než plnoštíhlé postavy střih vyneseného modelu sedí. Oceňuji kombinaci reliéfní látky pouzdra šatů s hladkou tkaninou krátkého kabátku. Bílá barva je však k diskuzi stejně jako tvrdý kontrast černých bot a luxusního psaníčka od Y.S.L., jež paní Ivana nosí od manželovy inaugurace. Mnohem příhodnější by byl model v nějakém, s vlasy ladícím, například šedomodrém pastelu.

Na londýnské univerzitě studující dcera Kateřina se na rozdíl od matky s volbou barvy modelu, s ním decentně splývajících střevíčků a kabelky nesekla. Její pukrle bylo téměř vzorné, akcent malého koketního kloboučku stylisticky i diplomaticky příhodně milý, jen kostýmek měl být vůči charakteru pokrývky hlavy, vůči příležitosti vůbec víc kultivovaně posh.

VIDEO: Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě!

Video
Video se připravuje ...

Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě! ČTK/AP

Fotogalerie
35 fotografií