Iva Janžurová

Iva Janžurová
Autor: Martin Hykl

 

Legendární, lidem masově oblíbená herečka oblékla na gala představení rozevlátě široké, módním dezénem květů potištěné šaty, které doprovodila jí oblíbenými a zde vhodnými bělavými punčochami. Ladí i doprovodné šperky a nic zásadního nelze namítnout ani proti hladkým černým střevícům propojeným s půvabnou kabelkou v žhavě aktuálním vintage stylu, která na snímku bohužel není vidět.

Známka: 1

Simona Postlerová

Simona Postlerová
Autor: Martin Hykl

Černobílou pepito kostkou vzorované, ke krku cudně upnuté šaty s košilovým živůtkem s dlouhými rukávy a vázačkou dekorovaná sukně do velkorysého zvonu. Středně silné černé punčochy, s nimi splývající botky na silném vysokém podpatku, jež spolu s šaty a kabelkou nahrávají populárnímu vintage duchu. Těžko říci, nakolik dámy Janžurová a Postlerová sledují trendy, ale zde svým způsobem aktuální jsou. Podle etikety to zcela není, ale tres chic to je.

Známka: 2

Tereza Kostková

Tereza Kostková
Autor: Martin Hykl

Sympatická herečka přišla na Fantoma opery s manželem, režisérem Petrem Kracikem, jenž je uměleckým šéfem muzikálu, a též s rodiči Petrem Kostkou a Carmen Mayerovou. Nebyla pouze v hledišti, kde ji Fantom rozplakal, ale také na jevišti, na němž děkovačku za potlesku ve stoje moderovala. Metalově lesklá, siluetu dráždivě vykreslující róba s asymetrickým dekoltem i volánem živůtku pocházela s největší pravděpodobností z dílny některé z českých návrhářek, ale tentokrát Tereza zvolila lépe než obvykle.

Známka: 1

Monika Absolonová a Tomáš Horna

Monika Absolonová a Tomáš Horna
Autor: Martin Hykl

 

Gravidní zpěvačka se nechala slyšet, že se v sedmém, spousty kil navíc uvozeném měsíci těhotenství společnosti spíše vyhýbá, ale pokud se do ní vypraví, měla by ve svém šatníku mít jeden velkoryse střižený hábit, který je v minimalistické podobě navíc in. Ale ona sáhla po kantou silonové krajky lemovaném kazaku a úzkých kalhotách. Nic moc to nebylo, ale mnohem hůř dopadl její hokejista, který na Fantoma vyrazil v prádlovém triku, separátním kostkovaném saku, svítivě bílých teniskách a džínách, z nichž jako bonus buranství vykukovaly růžové trenýrky.

Známka: 5

Pavel Šporcl a Bára Kodetová

Pavel Šporcl a Bára Kodetová
Autor: Martin Hykl

Tak takhle by to mělo vypadat, chtělo by se poznamenat na adresu herečky Báry Kodetové, která přišla v noblesně jednoduché, velmi nadčasové róbě, jejíž decentnosti se nezpronevěřily ani doplňky. Její manžel, houslový virtuos Šporcl, zvolil poněkud ležérnější polohu. Košile s jemnými proužky sice byla skvělá, ale spíš bych ji očekávala na hoších z Wall Street, než v gala hledišti Fantoma opery. Nicméně celek byl šarmantní, tedy O.K.

Známka: 1