Rudá je nadčasová. A zároveň hit. Nosí ji muži i ženy alabastrově bílé, olivové, kakaové či ebenové pleti. Oslovuje brunety i blondýny. Na prestižních společenských událostech byla frekventovanější barvou než řadu sezón populární, něžnosti nahrávající pudry, zastřené pastely.

Valéry červené se letos prosazovaly na filmových Oscarech, Grammy Awards, v módních týdnech světových metropolí. Včetně pařížské Vogue party v muzeu módy Palais Galliera, nebo vyhlašování amerických cen CFDA Fashion Awards. Byly i jednou z dominantních barev rób na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary a jistě budou u nositelek vítané i v zanedlouho nadcházející společenské sezoně, již posledního srpna odstartuje Mercedes Benz Prague Fashion Week.

Jenovéfa Boková: Nota purismu

Hraje na housle, v reklamách a ve svých třiadvaceti letech má za sebou řadu filmů, (např. Revival, Hořící keř, Občanský průkaz). A na filmovém festivalu Karlovy Vary ji jaké jiné herečky pomáhal zkrášlit štáb magazínu Elle. Z jeho fundusu rób jistě pochází i tyto volné, v pase přepásané a tělo zahalující šaty s hlubokým rozparkem. Psaníčko z hadiny Lusha je dobrou volbou, barva bot decentně splývá s nohou. Jen rtěnka měla mít rumělkový tón.

Známka: 1

Jenovéfa Boková
Autor: Herminapress.cz

Zuzana Donutilová: Hodno aristokratky

Je jí šestapadesát, má pružné štíhlé tělo a od pouhých osmnácti let je ženou populárního herce Miroslava Donutila. Patří k ženám vzývajícím nenápadnou dámskou eleganci. Nikdy není příliš zdobná, natož nevkusná. O jejím citu pro odívání svědčí i gala róba z hrubé, podšívkou vypodložené, v kraji živůtku i konci sukně vystříhané krajky. Hrubě strukturované střevíčky s ní ladí a díky velmi jemným šperkům mají šanci noblesně vyniknout.

Známka: 1

Zuzana Donutilová
Autor: Herminapress.cz

Beata Rajská: Zajímavá fúze barev

Těžko by někdo této návrhářce, která se naposledy prezentovala na MFFKV v muzeu skla Moser kolekcí pro sezónu podzim/zima jménem Queen, hádal dvaapadesát let. A jistý dívčí pel, jímž stále vládne, ještě umocnila toaleta s útlým živůtkem bez ramínek a velkorysou sukní z vypodloženého řádkovaného transparentu zdobená grandiózní světle fialkovou stuhou na mašli. Ligotavé psaníčko k diskusi není, ale visací náušnice ano, i když jde o subjektivní vjem.

Známka: 1

Beata Rajská
Autor: Herminapress.cz

Jana Štefánková: Průšvih jménem kabela

Kultivovaná Jana tentokrát neměla svůj den, chce se říci na adresu bývalé playmate, sexy moderátorky erotického Peříčka, jež se naučila kreolsky, na jí osudných Seychelách vybudovala druhý domov, kde pracuje a tráví část roku s rodinou. Klasické, stále skvělou figuru obepínající krajkové šaty s dlouhými rukávy by na gala party Moët nesoucí se na téma Eden prošly. Ale taška do města luxusní značky Dior poslala styling do pekel a s otazníkem je i volba lodiček.

Známka: 4

Jana Štefánková
Autor: Herminapress.cz

Natali Ruden: Opulence zn. Ivana Trump

Na vysoké umělecké škole vystudovaná návrhářka a malířka, v Čechách domestikovaná Ukrajinka z Kyjeva, pro niž jsou charakteristické rafinované, z dílů modelujících postavu sestavené střihy, svou ruskou duši, tíhnoucí k pompéznosti, nezapře. A deficit citu pro věc má na svědomí i příliš efektních doplňků. Zlatá kabelka s ostny by rozhodně zasloužila doprovod méně zdobných náušnic. I rudé rty by samy stačily – spolu s nimi a róbou vyladěné nehty jsou už příliš.

Známka: 2-

Natali Ruden
Autor: Herminapress.cz

Jana Doležalová: Selhání v detailu

Krajková sukně s podšívkou, do barvy laděný naskládaný top s kosými průramky a obojkem stojáčku kolem krku náleží k nadčasovým, na správném těle oblečeným modelům. Dobrá je i volba decentních šperků. Rovněž výčes, odhalující půvabnou ramenní linii. Tento outfit se o publicitu a high society stále usilující slečně lékárnici povedl, chtělo by se konstatovat, nebýt příliš robustních bot majících svůj boom za sebou. A také oblíbeného, leč příliš tvrdého kontrastu černé.

Známka: 2

Jana Doleželová
Autor: Herminapress.cz